Zimbrii spera sa readuca titlul in Maramures

Desi Baia Mare si-a facut debutul pe prima scena a rugbyului romanesc in 1978, acest lucru nu a impiedicat formatia din Maramures ca in decursul anilor sa devina una dintre cele mai titrate echipe, trecandu-si in palmares patru titluri de campioana.

Numai in ultimii zece ani zimbrii maramureseni au disputat sapte semifinale de campionat, in prezent fiind in fata celei de a cincea finale consecutive, la aceste performante mai putand fi adaugate cinci finale ale Cupei Romaniei, din care doua castigate.

Ca statistica si istoria este de partea baimarenilor, o dovedeste faptul ca in ultimii cinci ani Zimbrii au realizat un hat-trick, cucerind trei titluri consecutive in 2009, 2010 si 2011, anul trecut cedand in finala, pentru ca acum sa se afle din nou in fata partidei care se va juca cu trofeul de campioana pe masa.

Chiar daca nu au stralucit ca in alte editii, elevii lui Eugen Apjok si-au cladit meticulos drumul catre finala, fara a face pasi gresiti in fata adversarelor mai slab cotate, reusind in acelasi timp sa dea sansa si jucatorilor mai tineri de a se afirma.

Stiinta Baia Mare este poate cea mai echilibrata echipa in ceea ce priveste raportul dintre inaintare si treisferturi, pentru ca atunci cand treisferturile nu au gasit bresa, a venit inevitabil molul de margine care a rezolvat partida.

Baia Mare a marcat 92 de eseuri, de-a lungul campionatului Wiringi aducandu-si aportul cu 12 reusite, Gal cu 11, dintre care un hat-trick chiar in semifinala cu Steaua, iar Catuna a reusit si el noua finalizari in terenul de tinta advers, pentru a-i enumera doar pe primii trei cei mai eficace jucatori la acest capitol.

Tot neozeelandezul Wiringi este si liderul echipei la numarul de puncte marcate, 133, avand insa in Clarke un inlocuitor eficient in rolul transformerului, sud-africanul reusind in doar zece partide sa marcheze 94 de puncte.

Un capitol la care zimbrii stau bine este cel al disciplinei, in 19 partide disputate in acest sezon maramuresenii fiind sanctionati cu 19 eliminari temporare de cate zece minute si un cartonas rosu vazut de Radoi pentru cumul de cartonase galbene.

Baia Mare a cedat de patru ori in acest sezon, pierzand cate doua dispute in sezonul regulat respectiv Play-Off, de fiecare data in fata acelorasi adversari, RCM Timisoara si Steaua Bucuresti.

Reusitele si insuccesele sunt insa de acum istorie iar, asa cum se spune in sport, cel mai important meci este cel care urmeaza si care poate sterge toate reusitele sau poate da uitarii infrangerile.

Pentru Baia Mare urmeaza finala cu Timisoara, o partida in care orgoliul maramuresenilor isi poate spune cuvantul, zimbrii neputand uita cu certitudine ca in fata banatenilor au pierdut doua trofee, un titlu de campioana si o Cupa a Romaniei.

Ca vor reusi sa gaseasca bresa prin Gal, sau Wiringi va face o cursa pana in but inca nu este sigur, dar cu certitutine daca reduta adversa nu va ceda, solutia salvatoare va fi, ca intodeauna, molul de margine.

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *