Timisoara pentru a doua oara consecutiv campioana SuperLigii CEC Bank

Finala SuperLigii CEC Bank, disputata pe Stadionul National Arcul de Trimuf a dat castig de cauza pentru al doilea an consecutiv celor de la RCM Timisoara, care au dispus de Stiinta Baia Mare.

Ultimul act al elitei rugbyului romanesc a inceput cu Timisoara, campioana en-titre, pornita decisa sa-si apere trofeul, presiunea exercitata de banateni aratandu-si roadele dupa numai sase minute de joc.

Dupa o faza de atac sustinuta pe treisferturi a elevilor lui Chester Williams, balonul a ajuns la aripa de conjunctura Morrison cel care a finalizat cu eseu, pozitia insa fiind dificila nu i-a permis lui Calafeteanu sa aduca si punctele aferente transformarii.

Pe fondul initiativei timisorenilor, baimarenii au reusit in minutul 12 sa reduca din diferenta, la prima vizita in 22-ul advers, mijlocasul la gramada al zimbrilor, Falamoe reusind un dropgol.

Timisoara a continuat sa preseze si la mijlocul primei reprize, galben-albastrii au marcat cea de-a doua incercare, folosind chiar arma preferata a adversarilor din finala, molul de margine, Burcea fiind autorul eseului, transformarea lui Calafeteanu ducand rezultatul la 12-3.

In a doua jumatate a primei parti, baimarenii au echilibrat jocul si doua greseli ale acestora i-au permis lui I. Pop sa se evidentieze in fata butului concretizand doua penalitati, ecartul banatenilor scazand la trei puncte.

Totusi, finalul de repriza a adus a treia incercare pentru Timisoara. Preocupati de ofensiva, baimarenii au fost surprinsi de o actiune pornita de banateni din propria jumatate de teren si dupa ce balonul a circulat pe traseul Kinikinilau-Morrison-Shennan, ultimul a culcat in terenul de tinta advers.

Calafeteanu a avut o sarcina usoara transformand de pe centrul butului, la pauza tabela de marcaj indicand rezultatul Timisoara-Baia Mare 19-9.

Dupa pauza primii au punctat tot timisorenii, Calafeteanu concretizand o penalitate care a marit diferenta la un 22-9 ce parea linistitor pentru echipa antrenata de Chester Williams.

Nu avea sa fie chiar asa, pentru ca in minutul 54, Wiringi dupa o actiune personala a gasit bresa in defensiva galben-albastrilor reusind eseul baimarean, transformarea lui I. Pop facand ca diferenta de scor in favoarea banatenilor sa fie mai mica de un eseu transformat.

Timisoara si-a complicat situatia la mijlocul partii secunde cand a ramas in 14 jucatori, dupa ce Morrison a primit cartonas galben, in ciuda inferioritatii numerice insa Calafeteanu a adus inca trei puncte pentru banateni dintr-o lovitura de pedeapsa.

Situatia parea sa se complice cu zece minute inainte de final, cand si Maris din tabara timisoreana a vazut cartonas galben, replica zimbrilor insa a fost palida doar I. Pop reusind o lovitura de pedeapsa.

Calafeteanu si-a incercat sansa de la 50 de metri, tentativa de tinta fiind insa esuata, iar in ultimele minute Timisoara a aparat eroic dar cu success rezultatul, molul de margine al zimbrilor nereusind sa strapunga apararea adversa ca in alte ocazii.

RCM Timisoara s-a impus cu rezultatul de 25-19 si cu acest succes, echipa antrenata de Chester Williams si-a asigurat al treilea titlul de campioana din istorie si al doilea consecutiv, fiind si cea mai titrata formatie de cand elita rugbyului romanesc se numeste SuperLiga CEC Bank, cu doua trofee cucerite din trei editii.

Print

01.01.1970

:


Scor

Eseuri

Transformari

Lovituri pedeapsa

Dropgoluri

Eseuri penalizare


Echipe

Clubul nu a incarcat echipa probabila
Clubul nu a incarcat echipa probabila

Detalii meci

Stadion:
Data: 01.01.1970
Ora: :
Televizat:
Observator:
Observator arbitri:
Arbitru:
Arbitru asistent:
Arbitru asistent:
Arbitru nr.4:
Arbitru video:
Comisar citare:

1 comment

  1. Pingback: Timisoara pentru a doua oara consecutiv campioana SuperLigii CEC Bank — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *