Alin Petrache: Cupa Romaniei si ligile inferioare vor avea alt format din 2014

Presedintele FRR, Alin Petrache, a declarat ca forul pe care il conduce a inceput sa lucreze deja la un nou format al Cupei Romaniei pentru sezonul urmator. Si modul de organizare al ligilor inferioare va fi analizat.

Departamentul Competitii si Organizare a inceput sa faca analiza sezonului trecut din SuperLiga CEC Bank, dar si DNS, si va veni cu o serie de concluzii si propuneri care vor sta la baza noilor competitii.

„Este clar ca formatul actual al Cupei trebuie modificat. La sedinta managerilor din decembrie, impreuna cu echipele din primele doua esaloane vom analiza oportunitatea schimbarii formatului Cupei. Trebuie sa gasim o solutie pentru jucatorii care nu sunt angrenati la echipele nationale. Ei au nevoie de cat mai multe meciuri pentru a creste in valoare. In aceste zile echipele din SuperLiga CEC Bank trebuie sa faca o analiza al ultimului sezon si sa vina cu propuneri pentru anul urmator. Cu siguranta FRR va propune 2-3 variante de competitie pentru Cupa. Programul actual al competitiilor interne si internationale este unul foarte incarcat. Acesta este motivul pentru care trebuie sa jucam in Cupa, in acelasi timp cu echipa nationala. Nu prea putem juca rugby in Romania in perioada decembrie-martie din cauza conditiilor meteo. In afara de pauza de vara in toate weekendurile se joaca rugby, e greu sa gasim alte perioade dar vom incerca sa gasim un format care sa avantajeze pe toata lumea. In momentul de fata nicio varianta de competitie nu este exclusa. Ne vom consulta cu cluburile si vom veni cu o propunere”, a declarat Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *