Debut spectaculos pentru SuperLiga CEC Bank

Asa cum era de asteptat cele doua grupari care s-au intarit cel mai mult in pauza competitonala, Farul Constanta si CSM Olimpia Bucuresti au disputat o partida spectaculoasa pe stadionul Mihai Naca in deschiderea editiei 2014 a SuperLigii CEC Bank.

Partida a inceput cu marinarii avand initiative si dominand mai ales pe inaintarea superioara bucurestenilor, deschiderea scorului venind din piciorul lui Florin Vlaicu care astfel a contabilizat primele trei puncte in tricoul Farului.

CSM Olimpia odata cu trecerea timpului a inceput sa constientizeze ca nu va putea face fata jocului pe inaintare al alb-albastrilor si a incercat sa contracareze prin linia pe treisferturi, o actiune a lui Ispir dand primele emotii gazdelor.

Actiunea a mutat jocul in jumatatea de teren a marinarilor si dupa o lovitura de pedeapsa jucata repede la mana, Paila Nathan a intrat in forta marcand prima incercare a partidei, transformarea lui Filip ducandu-I pe bucuresteni in avantaj 7-3.

Eseul i-a descatusat pe bucuresteni insa o interventie dincolo de limita regulamentului a lui Sola asupra lui Cazan a dus la eliminarea definitiva a cestuia cu cartonas rosu, CSM Olimpia ramanand in 14 jucatori pana la sfarsitul partidei.

Farul a profitat imediat de superioritatea numerica si la prima actiune legata purtata la mana Apostol a patruns, Cristian Petre a continuat faza gasindu-l in suport pe Gheara care a finalizat cu eseu transformat de Vlaicu, astfel fiind stabilit si scorul pauzei 10-10.

Partea secunda a inceput cu oaspetii in atac, Mitroi a recuperat un balon balbait de gazde pentru ca dupa o cursa solitara sa mute jocul la cinci metri de terenul de tinta al constantenilor, actiunea bucuresteanului fiind urmata de o presiune a galben-negrilor in tentiva de a marca eseu.

Farul a cedat in minutul 48, CSM Olimpia a jucat la mana o lovitura de pedeapsa din gramada spontana formata, Tooala a luat balonul finalizand in forta si cu toate ca Filip a ratat transformarea oaspetii au trecut in avantaj, rezultat 15-10.

Marinarii au trecut insa peste acest moment si au revenit in jumatatea de teren a CSM-ului fortand cu inaintarea, dupa o serie de gramezi ordonate in care si-au dominat adversarul ramas in 13 pentru ca Dumbrava a vazut cartonasul galben reusind ce a de-a doua incercare.

Dupa o gramada ordonata la cinci metri de terenul de tinta la bucurestenilor acestia nu au reusit sa faca fata fortei dezvoltate de inaintarea constantenilor iar Vueti a finalizat, transformarea lui Vlaicu readucand Farul in avantaj, rezultat 17-15.

Finalul de partida a fost deosebit de atractiv, Farul s-a desprins dupa un eseu venit gratiei fortei, autor fiind Ravulo Malakai, Vlaicu a ratat transformarea din pozitie dificila, marinarii avand un avans de sapte puncte.

CSM Olimpia a replicat imediat si chiar in dubla inferioritate a reusit egalarea, o actiune a bucurestenilor fiind stopata de Apostol aflat in pozitie de offside ceea ce a dus la un eseude penalizare transformat fara probleme de Filip.

Farul avea insa sa castige si aceasta pentru ca Jantjies a luat o actiune pe cont propriu dupa care a trimis un balon de urmarire recuperat de Malakai, jucatorul fijian marcand un eseu la centru care a facut ca Vlaicu sa aiba o sarcina facila pentru a pune inca doua puncte pe tabela de marcaj.

La ultima faza a jocului Tooala, jucatorul bucurestenilor a primit cartonas galben, lovitura de pedeapsa de la mare distanta insa a fost ratata de Vlaicu, rezultatul final al partidei fiind: Farul Constanta-CSM Olimpia Bucuresti 29-22.

In ciuda celor patru eseuri marcate Farul a acumulat doar patru puncte in clasament, diferenta de scor aducand celor de la CSM Olimpia punctul bonus defensiv.

1 comment

  1. Pingback: Debut spectaculos pentru SuperLiga CEC Bank — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *