Luke Samoa a adus victoria Zimbrilor la Timisoara.

Dupa trei ani in care nu a cunoscut victoria la Timisoara, Stiinta Baia Mare s-a impus pe terenul campioanei en-titre RCM Timisoara in derby-ul celei de a doua etape din SuperLiga CEC Bank.

Baimarenii au inceput decisi partida si inca din primul minut au ales concretizarea in puncte a unei lovituri de pedeapsa, fundasul Luke Samoa reusind finalizarea, pentru ca elevii lui Eugen Apjok sa porneasca in avantaj.

A fost insa suficient un moment de sclipire a lui Fercu a carui incursiune a mutat jocul in 22-ul maramuresenilor care dupa doua margini pierdute pe propria repunere sa dea posibilitatea lui Calafeteanu sa egaleze dintr-o penalitate.

Cei care au continuat apoi sa domine au fost oaspetii, presiunea acestora ducand jocul spre terenul de tinta al timisorenilor, dupa un atac in forta, Morrison Randall primind cartonas galben pentru un placaj ilegal, lovitura de pedeapsa care a urmat fiind concretizata de Luke Samoa.

Acelasi fundas al zimbrilor, Samoa avea sa duca in minutul 25 scorul la 9-3 , ecartul de sase puncte trezindu-i la viata pe timisorenii care au revenit in joc, lovitura de pedeapsa obtinuta insa de acestia in minutul 30 a fost ratata de Calafeteanu.

Prima repriza s-a incheiat cu Timisoara in ofensiva, presiunea inaintarii acestora desi i-a masat pe zimbrii la cinci metri de propriul teren de tinta nu a reusit sa treaca de apararea atenta a maramuresenilor care au intrat la cabine in avantaj, rezultat 9-3.

Partea secunda a inceput la fel ca prima, adica cu Baia Mare trecandu-si in cont alte trei puncte dupa o lovitura de pedeapsa concretizata de Samoa de la 45 de metri, vicecampionii desprinzandu-se la 12-3 si dominand tactic partida.

Au urmat momente in care Timisoara a incercat sa preia controlul partidei, insa de cele mai multe ori atacurile pe treisferturi urmate de momente de fixare au sfarsit prin a pierde posesia balonului, inclestarea din teren ducand la doua eliminari temporare, Militaru si Gal vazand cartonasul galben.

Daca tabela de marcaj a continuat sa ramana neschimbata, la mijlocul reprizei secunde au venit alte doua cartonase galbene, V.Rus de la timisoreni si Hristache de la maramureseni fiind nevoiti si ei sa petreaca cate zece minute pe banca de pedepse.

Minutul 64 avea sa aduca primul eseu al partidei, trupa lui Daniel De Villiers dupa ce a reusit sa dezvolte un atac pe treisferturi balonul circuland pe traseul Fercu-Rose-Tangimana pentru ca ultimul sa finalizeze, Calafeteanu a ratat transformarea dar scorul devenise 12-8 in favaoarea baimarenilor.

Zimbrii au avut posibilitatea sa-si mareasca avantajul patru minute mai tarziu insa dintr-o pozitie dificila, 50 de metri lateral stanga, Samoa Luke a ratat prima tentativa de tinta de cand evolueaza in SuperLiga CEC Bank.

Fundasul neozeelandez al maramuresenilor avea sa se revanseze dupa alte cinci minute, Gal a recuperat un balon pornind pe contraatac, faza a curs pana in 22-ul gazdelor iar Samoa Luke nu a mai putut fi oprit in drumul catre un eseu transformat tot de el.

In final Timisoara a ripostat prin eseul lui Kinikinilau, Calafeteanu nu a reusit transformarea, astfel rezultatul final al derby-ului RCM Timisoara-Stiinta Baia Mare luand sfarsit cu victoria oaspetilor rezultat 19-13.

Ultima data s-a intamplat in 2011 ca Stiinta Baia Mare sa castige la Timisoara, de aceasta data Zimbrii reusind victoria gratie jocului si eficientei fundasului Samoa Luke care a marcat toate punctele invingatorilor.

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *