U Cluj a fost aproape de o victorie in partida cu Farul Constanta

Desi traditia din ultimii ani in ceea ce priveste partidele dintre Universitatea Cluj si Farul Constanta parea sa duca la un succes fara probleme al marinarilor, pe Cluj Arena trupa lui Neil Kelly a fost al un pas de a pleca doar cu bonusul defensiv.

Inca de la primul fluier al centralului studentii ardeleni au aratat ca doresc sa fie parteneri de intrecere cel putin egali pentru cosmopolita echipa de la malul marii incercand sa-si impuna jocul pe inaintare.

Inceptul echilibrat al jocului a facut ca la prima oportunitate de a marca puncte Farul sa aleaga concretizarea unui lovituri de pedeapsa ceea ce a si reusit prin Vlaicu, faza pornind de la o patrundere eleganta a lui Jantjies blocat la cinci metri de terenul de tinta al clujenilor.

Dupa primul sfert de ora tot Farul a fost cea care a modificiat tabela de marcaj, Vlaicu trimitand din nou balonul printre barele butului studentilor , marinarii luand un avantaj de sase puncte, in conditiile in care jocul s-a desfasurat mai mult la centrul terenului.

Prima repriza s-a incheiat cu rezultatul de 6-0 in favoarea vizitatorilor si aceasta mai ales pentru ca Universitatea Cluj a fost in primul rand preocupata de a contracara jocul Farului in timp ce marinarii nu au gasit solutii pentru a strapunge defensiva acestora.

Jucand cu precadere tot pe inaintare alb-negrii au inceput repriza secunda in 22-ul constantenilor si dupa mai multe faze de joc Dimofte a avut sansa de a reduce din diferenta, balonul sutat de el din lovitura de pedeapsa insa nu a nimerit cadrul butului advers.

Universitatea Cluj a continuat sa joace curajos si in minutul 52 Dimofte s-a aflat din nou fata in fata cu butul marinarilor, uvertura studentilor ratand din nou sansa de a marca puncte asa cum patru minute mai tarziu avea sa o faca si Vlaicu de partea cealalta.

Ratarea lui Vlaicu a venit in momentul in care gazdele aveau superioritate numerica, Van Neel primind cartonas galben dupa un placaj inalt, cele de zece minute in care studentii au avut un jucator in plus pe teren avand ca finalitate singurul eseu al partidei.

Astfel in minutul 64 dupa un mol care i-a impins pe marinari pana la cinci metri de propriul teren de tinta, Dimofte a luat balonul si in ciuda opozitiei a trei aparatori a reusit sa inscrie eseul pe care tot el l-a transforamat, Universitatea Cluj trecand in avantaj cu rezultatul de 7-6.

Amenintati de spectrul unei infrangeri constantenii au replicat imediat si dupa ce au reusit sa mute jocul in terenul gazdelor au beneficiat de o lovitura de pedeapsa pe care Vlaicu a concretizat-o in puncte.

Finalul a fost dramatic, cu Universitatea Cluj primind o lovitura libera pe care in mod obligatoriu a jucat-o la mana, pentru a nu ceda balonul adversarilor si dupa cateva momente de fixare a venit lovitura de pedeapsa care putea schimba soarta partidei.

Dimofte i-a lasat locul lui Ignea in rolul de transformer insa acesta a ratat si Farul Constanta s-a impus cu rezultatul de 9-7, marinarii obtinand astfel patru puncte in clasament, studentii clujeni trebuind sa se multumeasca doar cu bonusul defensiv.

Etapa viitoare, Farul Constanta va primi vizita celor de la Dinamo Bucuresti in timp ce Universitatea Cluj va avea o deplasare de foc la Bucuresti unde o va intalni pe CSM Olimpia Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *