RCM Timisoara a obtinut prima victorie din acest sezon

Campionii en-titre RCM Timisoara au reusit sa castige prima partida din acest sezon al SuperLigii CEC Bank aratand o alta fata in comparatie cu jocul prestat in prima etapa, victoria banatenilor venind in Ghencea pe terenul celor de la Steaua Bucuresti.

Inceputul de partida a fost unul in care ambele echipe au practicat un joc circumspect, Steaua incercand sa nu lase spatii de joc vizitatorilor, timisorenii asteptand cu calm momentul in care sa poata declansa o actiune decisiva.

Astfel primul sfert de ora nu a adus modificari pe tabela de marcaj singura oportunitate de a marca apartinand militarilor care au ratat insa o lovitura de pedeapsa prin Dumbrava, distanta fiind una considerabila, peste 50 de metri de butul oaspetilor.

In minutul 18 a venit prima incercare a partidei, dupa un balon de urmarire pe care Moala l-a receptionat in detrimentul a trei aparatori stelisti, acesta l-a deschis pe Kinikinilau venit in suport iar centrul banatenilor a marcat la centru dupa o cursa solitara.

Calafeteanu nu a avut probleme in a transforma dintr-o pozitie facila si RCM Timisoara conducea cu 7-0 punand asfel o si mai mare presiune asupra gazdelor.

Replica acestora a constat in doua lovituri de pedeapsa venite in minutele 21 si 26, Dumbrava reusind concretizarea celor doua tentative de tinta pentru ca ecartul sa se reduca la un singur punct, in conditiile in care ros-albastrii nu reusisera sa ameninte 22-ul vizitatorilor.

Simtind slabiciunea din defensiva Stelei, Timisoara a fortat jocul pe treisferturi, Fercu a portint o actiune in stilul personal faza fiind continuata de Kinikinialu si Shennan pentru ca in final Capatana sa sprinteze si sa inscrie un nou eseu la centru.

Finalul primei reprize i-a gasit pe ros-albastri in inferioritate numerica dupa ce Grigore a primit cartonasul galben iar banatenii au profitat de omul in plus un mol de margine ducand la cel de-al treilea eseu al acestora prin V.Rus.

La pauza RCM Timisoara conducea cu un avantaj confortabil, 19-6, Calafeteanu reusind sa transforme eseul lui Capatana, pentru ca la cel marcat de V.Rus sa trimita balonul in bara butului.

Repriza secunda a inceput cu Steaua fiind nevoita sa suporte pentru a doua oara situatia de inferioritate numerica, Tatu primind si el cartones galben, iar Timisoara a profitat din nou acelasi V.Rus intrand in forta in terenul de tinta al militarilor dupa o lovitura de pedeapsa jucata la mana.

Calafeteanu a transformat iar in minutul 49 scorul devenise 26-6 in favoarea timisosorenilor care isi asigurasera deja si obtinerea punctului bonus ofensiv.

In minutul 53 scorul a luat proportii dupa un mol de margine V.Rus reusind hat-trick-ul si implicit eseul cu numarul cinci in contul banatenilor, Umaga a ratat transformarea insa tabela de marcaj indica: Steaua-Timisoara 6-31.

Cel de-al saselea eseu al campionilor a venit firesc in fata unui echipe debusolate a militarilor, o actiune purtata la mana de Militaru si Morrison Randall dand posibiltatea sud-africanului sa inscrie, Conache si-a incercat si el sutul insa a ratat transformarea.

Finalul jocului a adus un cartonas galben pentru Drenceanu dar si un eseu in contul Stelei, care prin I.Dumitru a marcat o incercare de onoare intr-o partida dominata cu autoritate de RCM Timisoara.

Transformarea lui Dumbrava a cosmetizat doar rezultaul final al partidei, RCM Timisoara castigand cu rezultaul de 36-13 si plecand din Ghencea cu punctul bonus ofensiv.

In urmatoarea etapa Steaua va avea o deplasare infernala in Maramures unde va intalni pe Stiinta Baia Mare in timp ce RCM Timisoara va primi vizita celor de la Farul Constanta.

1 comment

  1. Pingback: RCM Timisoara a obtinut prima victorie din acest sezon — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *