Gratie unei reprize secunde mai bune Stiinta Baia Mare s-a impus la Constanta

Pe stadionul Mihai Naca din Constanta, Farul si Stiinta Baia Mare au deschis etapa a V-a din SuperLiga CEC Bank, partida castigata dupa un final dramatic de zimbrii maramureseni care astfel au contabilizat a patra victorie consecutiva in acest sezon.

Cum niciuna dintre echipe nu a stralucit in jocul la mana, atat marinarii cat baimarenii s-au angajat intr-o lupta dusa la nivelul inaintarilor din care constantenii au cules roadele in primele 20 de minute reusind sa se desprinda la 12-0 pe tabela de marcaj.

Inca din minutul doi Vlaicu a reusit sa concretizeze in puncte o prima lovitura de pedeapsa, pentru ca apoi acelasi jucator, trecut in mod inspirat din postura de fundas in cea de centru, sa o mai faca de inca de trei ori, fara replica din partea vizitatorilor.

A fost o perioada de joc in care maramuresenii au fost de nerecunoscut, greselile in manuirea balonului dar si modul in care au fost dominati de inaintarea Farului facand ca numai in minutul 27 sa beneficieze de o prima tentativa de tinta, ratata insa de Luke Samoa.

Farul a jucat deosebit de pragmatic reusind sa stopeze cu succes molurile initiate de maramureseni, pe fondul acestei stari de fapt greselile repetate ale baimarenilor soldandu-se cu un cartonas galben vazut de Sean Morrell.

Marinarii se puteau desprinde in minutele 31 si 33 insa Vlaicu, contrar celor aratate in ultima vreme, a ratat doua lovituri de pedeapsa, pentru ca, in replica, la ultima faza de joc, baimarenii sa puna presiune iar Luke Samoa sa reduca din ecart, scorul pauzei fiind 12-3.

Repriza secunda a aratat cu tatul diferit, elevii lui Eugen Apjok au inceput sa macine defensiva Farului.

Dupa mai bine de un sfert de ora constantenii au reusit sa iasa din proria jumatate de teren fiind cei care au marcat primele puncte ale mitanului secund, Vlaicu ducand scorul la 15-3 sutul sau din lovitura de pedeapsa ricosand din bara laterala a butului.

Ultimele zece minute au fost cele mai spectaculoasa ale intregii partide, Stiinta Baia Mare a revenit in 22-ul gazdelor si dupa o faza clasica cu balonul scos la aripa, Hihetah a marcat primul eseu al jocului si al sau personal in SuperLiga CEC Bank.

Luke Samoa a trasformat pentru 15-10 dar nu cele doar cinci puncte avans au insemnat un real pericol pentru Farul ci cartonasul galben vazut de Apostol, respectiv cel rosu aratat lui Van Neel, astfel ca marinarii au fost pusi in situatia de a apara in doar 13 jucatori o posibila victorie.

Vlaicu putea face 18-10 insa a ratat pentru a treia oara, in replica molul de margine al zimbrilor si-a intrat in rol si constantenii s-au vazut impinsi pana in prorpiul teren de tinta, finalizarea apartinandu-i lui Fakaosilea Sione.

Transformarea lui Luke Samoa i-a adus pe baimareni pentru prima data in avantaj, 17-15, insa la ultima faza de joc Vlaicu a avut o noua sansa de a duce Farul la victorie, din pozitie dificila, 45 de metri lateral stanga, centrul marinarilor a ratat.

Astfel, Stiinta Baia Mare s-a impus cu rezultatul de 17-15, Farul Constanta, in ciuda faptului ca a condus pana in mintul 77, trebuind sa se multumeasca doar cu punctul bonus defensiv.

In urmatoarea etapa Farul Constanta se va deplasa in Ghencea pentru partida cu Steua Bucuresti in timp ce Stiinta Baia Mare va primi pe stadionul Lascar Ghinet vizita celor de la CSM Olimpia Bucuresti.

4 comments

  1. Pingback: Gratie unei reprize secunde mai bune Stiinta Baia Mare s-a impus la Constanta — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *