RCM Timisoara infrunta U Cluj in epilogul etapei a VI-a din SuperLiga CEC Bank

Duminica, in ultima partida a etapei a VI-a din SuperLiga CEC Bank, RCM Timisoara va primi pe stadionul Gheorghe Rascanu vizita echipei Universitatea Cluj, banatenii ocupand in momentul de fata pozitia a doua, clujenii a sasea in clasamentul primului esalon valoric.

Privita din perspectiva loturilor avute la dispozitie, a rezultatelor inregistrate in ultimii ani si a jocurilor din acesta editie, partida din Banat se anunta una in care gazdele, RCM Timisoara pornesc ca favorite, evolutia din teren urmand a decide insa exactitatea calculelor hartiei.

Timisorenii vin dupa o serie de trei victorii in care au marcat 15 eseuri, adica o medie de cinci incercari pe meci, de fiecare data asigurandu-si bonusul ofensiv, doua fiind obtinute in deplasare iar una pe teren propriu in fata a trei pretendente la pozitiile 1-4 in clasament.

Chiar daca au fost si momente in care elevii lui Daniel De Villiers nu au stralucit, de fiecare data insa a venit acel moment in care partida s-a rupt si care a dat elan jucatorilor in galben si albastru.

Banatenii au demonstrat in cele patru partide disputate pana in prezent ca stiu ca joace pe ambele compartimente, singura sincopa venind la meciul cu Baia Mare cand exploatand insuficient jocul pe treisferturi au cedat in ciuda faptului ca eseurile au venit gratie unui centru si a unei aripi.

In fata unei echipe care a marcat 17 eseuri in aceasta editie primind doar cinci Universitatea Cluj va avea o sarcina extrem de dificila, studentii ardeleni bifand in acesta editie de campionat doar un succes si un punct bonus defensiv.

Cu toate acestea efortul alb-negrilor din acest sezon este laudabil daca luam in considerare ca elevii lui Bogdan Cantor au marcat eseu in fiecare partida jucata, ca in fata Farului puteau obtine patru puncte in locul bonificatiei defensive dar mai ales faptul ca in nicio disputa nu au refuzat jocul luand parte la spectacolul din teren.

Asa s-a intamplat si in etapa precedenta cand in ciuda faptului ca sansa primei victorii a apasat vizibil pe umerii jucatorilor acestia alaturi de Dinamo au facut unul dintre cele mai frumoase partide din aceasta editie a SuperLigii CEC Bank, cand ambele echipe meritau un punct bonus pentru daruire.

Universitatii Cluj insa ii va fi deosebit de greu pe terenul unei echipe in fata careia nu numai ca a pierdut de fiecare data in istoria SuperLigii CEC Bank, ba mai mult, in sase dispute directe din 2011 si pana in prezent studentii ardeleni marcand timisorenilor doar 23 puncte.

Ultima data cand Universitatea Cluj s-a impus la Timisoara a fost in sezonul 2008-2009 faza Play-Off-ului, echipa de pe malurile Somesului castigand cu 31-13, anul trecut vizita acestora in Banat soldandu-se cu un 79-5 in favoarea actualilor campioni cu 13 incercari marcate de acestia si un eseu de onoare semnat de Sobota in contul ardelenilor.

Partida RCM Timisoara-Universitatea Cluj se va disputa duminica, 4 mai, pe stadionul Gheorghe Rascanu cu incepere de la ora 11:00 putand fi urmarita in direct pe Rugby TV.ro

Palmaresul intalnirilor RCM Timisoara-Universitatea Cluj in SuperLiga CEC Bank (s-au intalnit numai in sezonul regulat):

2011
RCM Timisoara-Universitatea Cluj 59-10
Universitatea Cluj-RCM Timisoara 0-68

2012
Universitatea Cluj-RCM Timisoara 5-71
RCM Timisoara-Universitatea Cluj 27-0

2013
Universitatea Cluj-RCM Timisoara 3-45
RCM Timisoara-Universitatea Cluj 79-5

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile