RCM Timisoara s-a impus cu bonus ofensiv in fata Universitatii Cluj

Pe stadionul Gheorghe Rascanu, RCM Timisoara a reusit sa se impuna in fata Universitatii Cluj, banatenii gratie punctului bonus ofensiv avand in acest moment doar un punct mai putin decat lidera Stiinta Baia Mare in clasamentul SuperLigii CEC Bank.

Inceputul partidei a fost unul de tatonare studentii de pe malurile Somesului fiind hotarati sa arate ca nu au venit la Timisoara doar pentru a fi parteneri de intrecere pentru campionii in exercitiu care au evoluat intr-o formula mai putin folosita.

Cu toate acestea primul XV al timisorenilor a avut nevoie de numai 12 minute pentru a marca prima incercare, Umaga reusind primul eseu al partidei.

Cinci minute mai tarziu dupa o faza pornita de la Fercu si continuata de Rose care l-a gasit in suport pe Shennan, ultimul a finalizat cu o noua incercare, atat primul eseu cat si cel de-al doilea fiind transformat de Calafeteanu, tabela de marcaj indica rezultatul de 14-0.

Prima sansa a clujenilor de a marca puncte a venit in minutul 18, I.Mazare insa a ratat o penalitate in replica elevii lui Daniel De Villiers marcand cel de-al treilea eseu, dupa un rebond la o incercare de degajare a lui Paraschiv, Carpo culcand balonul in terenul de tinta al alb-negrilor.

La scorul de 21-0, trupa lui Bogdan Cantor a avut o perioada foarte buna in care i-a masat pe timisoareni in 22-ul propriu dar cum apararea acestora a rezistat s-a ales concretizarea in puncte a unei penalitati I.Mazare reducand din ecart.

Finalul primei parti a apartinut din nou gazdelor care si-au asigurat punctul bonus ofensiv, dupa un mol de margine caruia vizitatorii nu i-au putut face fata, Randall Morrison semnand eseul cu numarul patru al acestora transformarea lui Conache stabilind scorul pauzei 26-3.

Repriza secunda a avut o cu totul alta desfasurare, banatenii multumiti cu rezultaul de pe tabela de marcaj facand pasul inapoi astfel ca initiativa a trecut de partea clujenilor care in urma insistentei pe inaintare au marcat un eseu prin Murgoci in minutul 51.

I.Mazare a ratat transformarea insa zece minute mai tarziu mijlocasul la deschidere al clujenilor nu a mai gresit tinta din lovitura de pedeapsa astfel ca alb-negri au reusit sa stranga rezultatul la 26-11.

Coordonatele jocului au ramas neschimbate si Universitatea Cluj a incercat sa se apropie cat mai mult de mai galonata sa adversara, in speranta unui bonus defensiv acestia alegand in doua randuri concretizarea loviturilor de pedeapsa insa de fiecare data I. Mazare a ratat tinta.

In finalul jocului timisoarenii au iesit din nou la rampa si dupa o lovitura de pedeapsa jucata repede la mana Gorcioaia a marcat primul eseu personal in tricoul galben-albastru iar Conache a transformat stablind rezultatul final: RCM Timisoara-Universitatea Cluj 33-11.

Cu acest succes RCM Timisoara s-a apropiat in clasament la un singur punct de lidera Stiinta Baia Mare iar etapa urmatoare banatenii vor juca pe terenul celor de la Dinamo Bucuresti in timp ce Universitatea Cluj va avea o partida de foc in compania zimbrilor maramureseni pe Cluj Arena.

1 comment

  1. Pingback: RCM Timisoara s-a impus cu bonus ofensiv in fata Universitatii Cluj — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *