Bucovina Suceava si CS Navodari evidentiatele etapei a V-a din DNS

Trei dispute interesante au avut loc in cadrul etapei a V-a din esalonul secund, Divizia Nationala Seniori in care Bucovina Suceava si CS Navodari s-au remarcat in mod deosebit alaturi de Poli Agro Iasi, invincibila in aceasta editie de campionat.

Dupa doua infrangeri consecutive, Bucovina Suceava a castigat in fata unei echipe mai bine cotate, Stiinta Petrosani, elevii lui Constantin Vlad gratie efortului inaintarii care a marcat doua eseuri si preciziei lui Flutur obtinand o victorie de patru puncte.

Revelatia acestei editii de campionat este cu siguranta CS Navodari, trupa lui Cornel Suciu avand o serie de trei victorii consecutive dupa ce pierduse ambele intalniri programate in primele doua etape, in acest moment navodarenii ocupand pozitia secunda in Divizia Nationala Seniori.

Succesul echipei de la malul marii a fost in acelasi timp cea de-a patra infrangere pentru RCM Galati, o echipa pornita la drum cu ambitii mari, nereusind sa adune decat un singur punct ca bonus defensiv si acela pe terenul altei echipe aflate in suferinta, CSUAV Arad.

Aradenii dupa infrangerea la scor etapa trecuta pe terenul din Navodari nu au reusit sa faca fata liderului din esalonul secund, Poli Agro Iasi , studentii antrenati de Ioan Iftode obtinand o victorie cu sapte eseuri fara replica din partea banatenilor.

Cu cele sapte reusite in terenul de tinta al aradenilor, Poli Agro Iasi a ajuns la cota 19 in aceasta editie, studentii din Copou avand o medie de aproape cinci eseuri pe meci fiind putin probabil ca vreuna dintre adversarele din DNS sa poata lupta cu acestia pentru suprematie in esalonul secund.

In etapa a V-a s-a marcat un total de 13 eseuri, Poli Agro Iasi marcand mai multe incercari decat toate celelate combatante la un loc in timp ce duelul dintre gazde si oaspeti a revenit ultimilor cu 10-3, aceasta gratie tot studentilor ieseni si evolutiei acestora la Arad.

Sapte incercari a reusit inaintarea, sase liniile dinapoi, flankerii iesind in evidenta cu un total de patru eseuri, fundasii, mijlocasii la deschidere si inchizatorii gramezii semnand cate doua reusite, cu o finalizare in terenul de tinta advers putandu-se lauda pilierii, centri si cei care evolueaza in linia a doua.

Cel mai eficient jucator al etapei a fost uvertura iesenilor Ionut Pahonea care a marcat un eseu si patru transformari, adica un total de 13 puncte acesta fiind urmat de omologul sau de la CS Navodari, Alexandru Trandafir care a adunat 11 puncte dintr-o transformare si trei lovituri de pedeapsa.

Sapte cartonase galbene s-au aratat in aceasta runda, cele mai multe la intalnirea dintre CSUAV Arad si Poli Agro Iasi in care jucatorii celor doue echipe au suferit cinci eliminari temporare a cate zece minute, aradenii fiind liderii indisciplinei cu trei jucatori trimisi pe banca pedepselor.

Cu doua etape inainte de finalul turului sezonului regulat Poli Agro Iasi conduce in clasament, lupta dintre pozitiile 2-5 fiind una deosebit de apriga, intre treapta a doua si a cincea fiind un ecart de numai patru puncte ceea ce face lupta si mai interesanta.

Etapa urmatoare alaturi de doua partide cu favorite certe, Stiinta Petrosani-CSUAV Arad si Poli Agro Iasi-RCM Galati, RC Barlad si CSM Bucovina Suceava vor disputa derby-ul rundei, barladenii avand inca de demonstrat in acest sezon, sucevenii cu dorinta de a arata ca victoria cu Stiinta Petrosani nu a fost intamplatoare.

Marius Raczek

3 comments

  1. Pingback: Bucovina Suceava si CS Navodari evidentiatele etapei a V-a din DNS — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *