Steaua a castigat la Cluj pe fondul replicii darze a Universitatii

Dupa o partida echilibrata, in care militarii gratie neatentiilor din apararea gazdelor au reusit sa inscrie trei incercari, Steaua Bucuresti a castigat pe stadionul din Parcul Iuliu Hatieganu in fata Universitatii Cluj.

Disputa a inceput practic de la 7-0 in favoarea bucurestenilor care au inceput jocul punand presiune in 22-ul gazdelor astfel Udroiu a gasit bresa din defensiva alb-negrilor si a marcat prima incercare transformata de Dumbrava.

Steaua a continuat sa ramana in atac pana la sfarsitul primului sfert de ora, atunci cand Universitatea Cluj a reusit sa mute jocul in terenul adversarilor si dupa o lovitura de pedeapsa I.Dimofte sa aduca primele trei puncte in contul studentilor ardeleni.

A urmat o perioada in care cele doua grupari s-au angajat intr-o lupta surda intre cele doua 22-uri cu initiativa apartinand ros-albastrilor dar cu o defensiva foarte atenta a gazdelor, motiv pentru care tabela de marcaj a ramas nemodificata.

In a doua jumatate a primei reprize, Universitatea Cluj s-a apropiat pentru prima data periculos de terenul de tinta al stelistilor, dupa un mol de margine care a castigat metri buni militarii reusind sa scape de sub presiune si sa mute din nou jocul la centrul terenului.

Pana la pauza Dumbrava a ratat o lovitura de pedeapsa, iar apararea clujenilor a stopat de doua ori in extremis atacurilor ros-albastrilor care amenintau terenul de tinta, astfel ca la cabine s-a intrat cu rezultatul : Universitatea Cluj-Steaua Bucuresti 3-7.

Partea secunda a inceput cu o penalitate ratata de I.Dimofte pe fondul jocului curajos al gazdelor elanul acestora insa a fost taiat in minutul 52 atunci cand Tatu a facut o cursa foarte frumoasa, iar Cocarla a finalizat cu eseu transformat de Patrascu.

Replica studentilor nu a intarziat sa vina si asa cum au facut-o pe toata durata jocului cu inaintarea fiind arma principala tot de pe acest compartiment a venit si eseul lui Curca dupa o gramada la cinci metri de terenul de tinta al Stelei.

I.Dimofte a transformat din pozitie centrala pentru ca apoi tot el in minutul 60 sa reduca ecartul la un singur punct din lovitura de pedeapsa dupa un slalom prin apararea militarilor care i-a apartinut si a condus la sanctionarea ros-albastrilor.

Gramada clujenilor a continuat sa domine si astfel s-a nascut o alta lovitura de pedeapsa pe care insa I.Dimofte a ratat-o, irosind astfel sansa ca Universitatea sa treaca in avantaj pentru prima data in aceasta partida.

Finalul a fost dramatic pentru gazde deoarece in goana dupa intoarcerea rezultatului Steaua a reusit un contra-atac dupa o lovitura de pedeapsa jucata la mana, faza s-a mutat in 22-ul gazdelor iar Pascu a marcat cel de-al treilea eseu in contul militarilor.

Patrascu a transformat si in ciuda faptului ca Baraulea a primit cartonas galben Steaua nu a mai putut pierde disputa impunandu-se cu 21-13 dupa o partida in care niciuna dintre echipe nu s-a ales cu puncte bonus.

In urmatoarea runda Universitatea Cluj se va deplasa la malul marii pentru disputa cu Farul Constanta in timp ce Steaua va primi vizita lui Dinamo in eternul derby ce va avea loc pe stadionul din Complexul Ghencea.

1 comment

  1. Pingback: Steaua a castigat la Cluj pe fondul replicii darze a Universitatii — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *