CSM Olimpia-Farul a fost cea mai spectaculoasa partida a rundei dominate de oaspeti in SuperLiga

In etapa a VIII-a din SuperLiga CEC Bank s-au inregistrat trei victorii ale oaspetilor, un succes cu bonus ofensiv al Stiintei Baia Mare, 18 eseuri si o partida de mare spectacol intre CSM Olimpia Bucuresti si Farul Constanta incheiata cu victoria marinarilor.

Aflate in lupta pentru pozitia a treia a clasamentului CSM Olimpia Bucuresti si Farul Constanta au realizat un spectacol pe masura, succesul marinarilor venind gratie primelor 24 de minute in care trupa lui Neil Kelly a controlat jocul in totalitate.

Constantenii i-au surprins pe bucuresteni si imediat dupa fluierul de start au marcat primul eseu care a deschis seria altor trei incercari, primele doua venite dupa faze de joc in care inventivitatea liniilor dinapoi a batut apararea CSM-ului, celelalte doua avand acelasi scenariu, molul de margine.

Se parea ca Farul va obtine o victorie la scor insa dupa o conlucrare venita din emisfera de sud in care neozeelandezul Sola l-a deschis pe australianul Nathan Paila, bucurestenii au revenit in joc si cu zece minute inainte de fluierul final, constantenii au inceput sa simta cum le fuge pamantul de sub picioare.

CSM-ul nu a avut insa forta sa intoarca rezultatul resimtind absentele lui Surugiu, a celui mai bun jucator din etapa trecuta, Ratiu, sau a lui Mitu si astfel ca Farul se afla in acest moment pe o pozitie a treia care este greu de crezut ca o va pierde pana la finalul sezonului regulat.

Dinamo dupa infrangerea suferita in fata campionilor RCM Timisoara nu a rezistat nici zimbrilor baimareni cedand pe propriul teren dupa ce vizitatorii au macinat meticulos fara a se hazarda, superioritatea pe inaintare a echipei lui Eugen Apjok fiind evidenta.

Doua eseuri de penalizare si alte doua venite tot prin aportul inaintarii, adica un total de patru incercari din sase au asigurat si singurul punct bonus ofensiv obtinut in aceasta etapa, Stiinta Baia Mare avand sapte victorii din tot atatea partide in acest sezon al SuperLigii CEC Bank.

Fara a straluci, Steaua a castigat greu la Cluj pe stadionul din Parcul Iuliu Hatieganu, Universitatea pierzand in mare masura datorita sincopelor din aparare pentru ca la toate celelalte capitole intre cele doua grupari nu a fost nicio diferenta.

A existat si un moment psihologic atunci cand la 14-13 in favoarea Stelei, I. Dimofte a ratat din pozitie destul de buna o lovitura de pedeapsa asa cum a facut-o si in debutul mitanului secund, uvertura alb-negrilor care altfel a facut un joc foarte bun alaturi de inimosul Podea, de incisivul Rosu si inchizatorul Curca.

Steaua a castigat al treilea joc in acesta editie, foarte putin pentru blazonul celei mai titrate echipe din Romania, militarii resimtind vizibil absentele lui Lucaci si Ianus dar si jocul mai putin reusit a lui I.Dumitru in evidenta iesind Udroiu, Pascu si mai ales Dascalu, cel mai activ dintre jucatorii de pe treisferturi.

Asadar au fost trei partide in care s-au inregistrat trei victorii ale oaspetilor, raportul eseurilor fiind 13-5 in favoarea acestora care au mai obtinut si un bonus ofensiv, onoarea gazdelor fiind aparata de CSM Olimpia prin bonificatia defensiva din partida cu Farul.

Cel mai activ compartiment a fost inaintarea care si-a adus aportul la marcarea a 11 incercari carora le putem adauga si cele doua eseuri de penalizare trecute in contul Stiintei Baia Mare, cel mai productiv jucator fiind Nathan Paila care a semnat o dubla, cele doua eseuri fiind primele in tricoul CSM-ului.

Din fata butului s-a evidentiat Vlaicu a carui precizie a adus 14 puncte pentru constanteni din patru transformari si doua lovituri de pedeapsa, avand un procentaj al reusitelor de 100%, puncte vitale intr-o lupta atat de stransa cum a fost cea de pe stadionul Olimpia.

Tot la capitolul transformeri merita amintit numele lui Siotame Manu, tongalezul care si-a trecut in premiera numele pe lista marcatorilor din SuperLiga CEC Bank, uvertura dinamovistilor avand trei reusite din patru tentative de tinta pentru un total de noua puncte.

A fost o etapa in care echipele si-au vazut de joc si astfel nu s-au aratat decat doua cartonase galbene, unul vazut de Ranuku, demiul Farului, celalalt primindu-l Baraulea de la Steaua.

Urmatoarea etapa va fi una a derby-urilor in care Stiinta Baia Mare va primi vizita campionilor en-titre RCM Timisoara, iar in Ghencea, Steaua o va infrunta pe Dinamo, un alt joc interesant cel putin din prisma evolutiei din partida tur fiind Farul Constanta-Universitatea Cluj.

Marius Raczek

1 comment

  1. Pingback: CSM Olimpia-Farul a fost cea mai spectaculoasa partida a rundei dominate de oaspeti in SuperLiga — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *