Dinamo a obtinut prima victorie din acest sezon pe terenul eternei rivale Steaua

Pe stadionul din Complexul Ghencea, Dinamo a reusit prima victorie din acest sezon al SuperLigii CEC Bank acolo unde nu mai castigase in fata eternei rivale Steaua din 2006.

Inca din stratul partidei Dinamo a aratat ca s-a deplasat in Ghencea pentru a face o partida mare, jocul rezultat din inclesterea de pe teren facand cinste statutului de derby dintre cele doua echipe care in primele zece minute s-au studiat reciproc.

La prima actiune consistenta in 22-ul oaspetilor, militarii au deschis scorul, astfel ca dupa un mol balonul a fost preluat de Sakalia Sosefo care a marcat un eseu la centru transformat de Patrascu pentru ca scorul sa devina 7-0.

Replica dinamovistilor a venit in minutul 13 cand Nitu a concretizat o lovitura de pedeapsa de la aproximativ 45 de metri, Steaua aratand in multe momente ale jocului slabiciuni taxate de elevii lui Stefan Demici.

Astfel Dinamo a continuat sa lege frumos si in ciuda faptului ca uneori a incercat nejustificat inscrierea unui dropgol, fundasul tongalez Siotame Manu alaturi de conationalii sai Siosi Kata si Paula Kata au demonstrat care este valoarea lor, dand consistenta jocului alb-rosilor.

Pana la pauza cu vizitatorii ceva mai activi si cu Steaua aflata in ingrata situatie de a nu reusi sa se apropie de 22-ul acestora nu s-au mai marcat puncte, Nitu de doua ori si Patrascu o data ratand din fata butului lovituri de pedeapsa.

Jocului militarilor a scazut si mai mult in intesitate odata cu inceperea partii secunde iar Dinamo a profitat reducand la un punct ecartul de pe tabela de marcaj dupa o lovitura de pedeapsa semnata de Siotame Manu.

Alb-rosii au devenit tot mai insistenti si daca au fost aproape de eseu fara a-l reusi, iar Siotame Manu a irosit si o penalitate, Steaua in schimb a modificat tabela dupa o lovitura de pedeapsa a lui Patrascu conducand oarecum impotriva cursului jocului cu rezultatul de 10-6.

A fost momentul in care dinamovistii s-au instalat in 22-ul gazdelor si dupa o presiune constanta cu atacuri pe inaintare a venit si eseul victoriei marcat dupa un superb efort colectiv de catre Siosi Kata, transformarea fiind insa ratata de Siotame Manu.

Chiar si asa Dinamo s-a impus cu rezultatul de 11-10 reusind prima victorie din aceasta editie de campionat dar si un succes dupa o asteptare de opt ani pe terenul Stelei, ros-albastrii fiind foarte departe de cele aratate in sezoanele anterioare.

In urmatoarea runda Dinamo va primi vizita Farului Constanta in timp ce pentru Steaua urmeaza un examen aproape imposibil pe terenul campioanei en-titre RCM Timisoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *