Stiinta Baia Mare si RCM Timisoara au incheiat la egalitate derby-ul disputat pe stadionul Lascar Ghinet

Derby-ul dintre Stiinta Baia Mare si RCM Timisoara, echipele care domina rugby-ul romanesc in ultimii ani, s-a incheiat nedecis dupa o partida tensionata disputata mai ales la nivelul inaintarilor si in care a primat forta fizica.

Pe fondul unui joc mai legat al campionilor care au dominat prima parte a intalnirii scorul dupa 16 minute a fost de 6-0 in favoarea timisorenilor care au concretizat in puncte doua lovituri de pedeapsa, ambele reusite fiind trecute in contul lui Fercu.

Riposta baimarenilor a venit la mijlocul primei reprize cand Sean Morrell a patruns in forta si a creat bresa care i-a permis lui Dico sa inscrie primul eseu al intalnirii, incercarea fiind la centru usurandu-i lui Samoa Luke transformarea.

Timisoara nu a avut nevoie decat de cinci minute pentru a intoarce rezultatul si dupa o penalitate jucata cu castig de teren banatenii gratiei molului de margine i-au impins pe zimbrii pana in propriul teren de tinta marcand un eseu prin V.Rus transformat de Fercu.

Aflati in imposibilitatea de a mai trece de apararea atenta a vizitatorilor, baimarenii au incercat sa revina pe tabela de marcaj inaintea pauzei cu o lovitura de pedeapsa pe care insa Samoa Luke a ratat-o, distanta fiind insa de 40 de metri de butul galben-albastrilor.

Cele doua echipe au intrat la vestiare cu rezultatul de 13-7 in favoarea timisorenilor, ambele echipe avand si cate un jucator eliminat temporar, Dico de la gazde respectiv Drenceanu de la oaspeti vazand cartonsul galben.

Partea secunda a inceput cu elevii lui Eugen Apjok incercand sa strapunga defensiva timisoreana, pe fondul acestui joc Tarus a primit cartonas galben iar Samoa Luke a redus din diferenta dupa o lovitura de pedeapsa.

Chiar daca baimarenii au avut zece minute de superioritate numerica penalitatile jucate in margine cu castig de teren nu au dat roade, Timisoara reusind sa se apere foarte bine fara a lasa spatii si reusind sa reziste fortei inaintarii zimbrilor, astfel ca Samoa Luke a marcat alte trei puncte din lovitura de pedeapsa pentru ca scorul sa devina egal 13-13.

Timisorenii nu au cazut fizic dupa forcing-ul exercitat de zimbrii si au preluat initiativa instalandu-se in 22-ul acestora, in urmatoarea perioada de joc urmand o serie de penalitati jucate in margine si incercari de a strapunge defensiva maramuresenilor cu moluri de margine sau pick-and-go-uri.

Astfel a venit cel de-al doilea eseu al banatenilor care in cele din urma au gasit bresa din apararea gazdelor iar V.Rus a finalizat la colt, din pozitie grea G.Conache, care l-a inlocuit pe Fercu accidentat, reusind transformarea.

Cu sapte puncte in spatele elevilor lui Daniel De Villiers baimarenii au revenit in atac insa mai intai Samoa Luke a ratat o lovitura de pedeapsa iar apoi la o actiune care a destabilizat apararea galben-albastrilor Vaiomo’Unga Sione a fost oprit la zece metri de terenul de tinta al acestora.

Au urmat incercari furibunde ale zimbrilor de a marca o incercare, inaintarea acestora exercitand o presiune constanta care i-a determinat pe banateni sa greseasca in mod repetat ceea ce a dus la un eseu de penalizare transformat de Samoa Luke.

Acelasi Samoa Luke a incercat sa dea lovitura de gratie cu o penalitate de la aproximativ 55 de metri, insa sutul sau nu a avut suficienta forta si astfel partida dintre Stiinta Baia Mare si RCM Timisoara s-a incheiat la egalitate, rezultat final 20-20.

Cu acest rezultat de egalitate Stiinta Baia Mare continua sa ramana neinvinsa in actuala editie a SuperLigii CEC Bank avand un avans de sase puncte fata RCM Timisoara iar in cazul in care zimbrii nu vor face pasi gresiti au mari sanse de a se impune la finalul sezonului regulat.

In urmatoarea etapa Stiinta Baia Mare se va odihni din cauza numarului impar de participante in primul esalon valoric, RCM Timisoara in schimb va evolua pe propriul teren primind vizita celor de la Steaua Bucuresti.

1 comment

  1. Pingback: Stiinta Baia Mare si RCM Timisoara au incheiat la egalitate derby-ul disputat pe stadionul Lascar Ghinet — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *