CSM Stiinta Baia Mare ramane neinvinsa si dupa deplasarea din Ghencea

Pe stadionul din Complexul Ghencea partida dintre Steaua Bucuresti si Stiinta Baia Mare a fost ultima din cadrul etapei a XI-a din SuperLiga CEC Bank, maramuresenii reusind sa-si adjudece cea de-a opta victorie in acest sezon.

Zimbrii au inceput tare, insa Samoa Luke a ratat prima oportunitate de a marca puncte, in replica Steaua dupa ce a echilibrat jocul a deschis scorul prin Dumbrava care a concretizat o lovitura de pedeapsa. In minutul 12 tabela de marcaj indica rezultatul de 3-0 in favoarea militarilor.

Avantajul gazdelor a rezistat timp de cinci minute pentru ca, avand o noua tentativa de tinta, Samoa Luke nu a mai ratat, readucand egalitatea, ca apoi Niacsu sa aiba o actiune individuala frumoasa de partea ros-albastrilor care a fost stopata de defensiva baimareana.

Primul eseu al partidei a venit in minutul 21 atunci cand dupa o faza care a curs frumos pe traseul Phillips-Wiringi-Botezatu ultimul sa finalizeze in terenul de tinta advers. Din pozitie dificila Samoa Luke a ratat transformarea insa Baia Mare a trecut pentru prima data la conducere rezultatul devenind 8-3.

Au urmat doua minute foarte bune ale militarilor si dupa ce Dumbrava a redus din ecart din lovitura de pedeapsa, Ionita a profitat de o greseala a maramuresenilor finalizand cu eseu la centru , acelasi Dumbrava autor al transformarii aducandu-i pe ros-albastri la conducere.

Steaua avea insa sa plateasca tribut indisciplinei si cu B.Neacsu trimis pe banca pedepselor zimbrii au profitat, Shamkharadze jucand repede la mana o lovitura de pedeapsa pentru al doilea eseu baimarean. Samoa Luke a transformat iar Stiinta Baia Mare a preluat din nou conducerea cu 15-13.

In finalul primei reprize Dumbrava si-a asumat concretizarea in puncte a unei lovituri de pedeapsa de la aproximativ 45 de metri, balonul sutat de uvertura ros albastrilor trecand printre buturi si astfel la pauza Steaua a intrat cu un avantaj minim de 16-15.

Partea secunda a inceput tot cu Dumbrava in fata butului advers insa acesta a ratat desprinderea ros-albastrilor avantajul fragil al acestora avand sa fie inregistrat pe tabela de marcaj pana in minutul 55.

Atunci Gal, dupa o incursiune personala de toata frumusetea la care a contribuit si indecizia aparatorilor militarilor in a placa a reusit cel de-al treilea eseu al partidei. Cum eseul a fost la centru Samoa Luke nu a intampinat greutati in a transforma Stiinta Baia Mare desprinzandu-se la un ecart de sase puncte .

Ultima modificare a tabelei de marcaj a venit in minutul 64 atunci cand la debutul in tricoul Stelei, Filip Lazar a concretizat o lovitura de pedeapsa care a stabilit scorul final: Steaua Bucuresti-Stiinta Baia Mare 19-22.

Desi in ultimele minute baimarenii au alergat dupa bonusul ofensiv apararea Stelei a fost de netrecut astfel ca elevii lui Eugen Apjok s-au ales cu cele patru puncte ale victoriei in timp ce ros-albastrii si-au trtecut in cont bonificatia defensiva.

In urmatoarea etapa Stiinta Baia Mare a primi vizita celor de la Farul Constanta pentru ca Steaua Bucuresti sa aiba zi libera din cauza numarului impar de participante in SuperLiga CEC Bank.

2 comments

  1. Pingback: CSM Stiinta Baia Mare ramane neinvinsa si dupa deplasarea din Ghencea — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *