Victorie dificila pentru CSM Olimpia in disputa cu Dinamo

Ocupanta pozitiei a patra in clasament, CSM Olimpia Bucuresti, a avut o misiune dificila in fata lui Dinamo Bucuresti, aflata pe ultima treapta a ierahiei primului esalon valoric, SuperLiga CEC Bank.

Pe stadionul Olimpia alb-rosii au inceput curajos, dovedind ca rezultatele si jocurile din ultimul timp nu au fost intamplatoare, astfel ca elevii lui Stefan Demici au deschis scorul dupa numai trei minute de joc, dintr-o penalitate concretizata de Nitu.

Avand avantaj pe tabela de scor, Dinamo a continuat sa controleze jocul, evoluand extrem de curajos si de eficient, tinandu-si adversarul departe de propriul 22, ba mai mult, ratand sansa de a se desprinde, Nitu ratand in minutul 11 o tentativa de tinta.

Prima actiune mai legata a gazdelor a venit la jumatatea primei reprize, atunci cand Sola a fost oprit cu greu de apararea dinamovistilor, pentru ca apoi CSM-ul sa ramana in numai 14 jucatori, Ratiu fiind trimis pe banca pedepselor pentru zece minute.

Avantajul numeric a fost concretiat de Dinamo, care prin Nitu a majorat ecartul la 6-0, pentru ca la numai un minut distanta noua achizitie a CSM-ului, Simpson, sa inscrie primele puncte in SuperLiga CEC Bank dupa ce a concretizat o lovitura de pedeapsa.

In minutul 28 si Mitu a vazut cartonasul galben, astfel ca in dubla superioritate numerica alb-rosii au asaltat terenul de tinta al gazdelor, ceea ce a condus la obtinerea unei lovituri de pedeapsa pe care Nitu a concretizat-o in puncte pentru 9-3 in favoarea lui Dinamo.

Prima repriza s-a incheiat cu CSM-ul revenind in joc dupa caderea fizica a dinamovistilor, astfel Ratiu a marcat primul eseu dupa un mol de margine. Rezultatul la pauza a fost de 10-9, pentru ca Simpson a transformat reusita lui Ratiu, in replica Nitu ratand o lovitura de pedeapsa.

Debutul mitanului secund putea duce la desprinderea gazdelor, insa Simpson a ratat de doua ori din fata butului advers, o data din pozitie ideala chiar, in aceste conditii Dinamo a trecut din nou in avantaj, acelasi Nitu facandu-si datoria de transformer.

Au urmat din nou momente foartebune ale vizitatorilor insa fara urmari pe tabela de marcaj, pentru ca Nitu a ratat o lovitura de pedeapsa, replica gazdelor constand intr-o actiune initiata de Sola, dupa care Cobden a scos in margine de apararea atenta a dinamovistilor.

Finalul a adus un joc tensionat care nu a ramas fara urmari, banca de pedepse fiind populata prin prezenta lui Beca, respectiv Paula Kata si Musat, toti fiind avertizati cu cartonase galbene.

CSM-ul a fortat victoria pe final, si dupa o actiune purtata pe trei sferturi Ispir a reusit eseul, care, in ciuda transformarii ratate de Statulescu, a adus un succes in valoare de patru puncte, in ciuda jocului foarte bun Dinamo trebuind sa se multumeasca cu bonificatia defensiva.

In urmatoarea etapa CSM Olimpia se va deplasa la Timisoara pentru o partida deosebit de dificila, asa cum va fi si cea in care Dinamo va primi pe stadionul Florea Dumitrache vizita Universitatii Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *