Stiinta Baia Mare s-a impus fara probleme in derby-ul etapei cu Farul Constanta

Dupa o partida care a curs intr-un singur sens catre terenul de tinta al marinarilor, Stiinta Baia Mare a castigat disputa de pe stadionul Lascar Ghinet in fata Farului Constanta, zimbrii acumuland si punctul bonus ofensiv.

Baimarenii au inceput in forta si puteau deschide scorul inca din minutul 7 dupa o presiune constanta exercitata in jumatatea de teren a Farului insa dintr-o pozitie foarte buna Samoa Luke a ratat prima tentativa de tinta avuta la dispozitie.

Presiunea a continuat de o asa maniera incat marinarii nu au reusit sa iasa din propria jumatate de teren mai bine de un sfert de ora insa dominarea gazdelor s-a dovedit sterila, greselile individuale sau defensiva atenta a oaspetilor amanand punerea primelor puncte pe tabela de marcaj.

Scorul a fost deschis in minutul 20 atunci cand dupa o cursa a lui Botezatu care nu a putut fi placat de apararea constantenilor jocul a fost mutat pana in apropierea 22-ului acestora, acolo unde aripa zimbrilor l-a gasit in suport pe Wiringi care a finalizat cu eseu. Nici de acesta data Samoa nu a gasit cadrul butului advers astfel ca scorul a devenit 5-0, fundasul gazdelor ratand transformarea.

Cinci minute mai tarziu o actiune individuala a lui Wiringi i-a surprins din nou pe marinari, jocul fiind mutat in jumatea de teren a acestora si sub presiunea gramezii maramuresenii obtin o lovitura de pedeapsa pe care acelasi Wiringi a concretizat-o, scorul devenind 8-0.

O actiune asemanatoare initiata de Sean Morrell a condus la o noua penalizare a vizitatorilor si Wiringi a marit ecartul la 11-0 pentru ca la finalul primei reprize Vlaicu sa inscrie la prima oportunitate a Farului stabilind rezultatul pauzei.

In partea secunda primul eseu a venit dupa ce Shamkharadze ca si in partida anterioara cu Steaua a jucat repede la mana o lovitura de pedeapsa, demiul georgian finalizand la centru, ceea ce a usurat sarcina lui Wiringi de a duce tabela la 18-3.

Minutul 56 a adus si cel de-al treilea eseu al baimarenilor gratie procedeului atat de iubit al zimbrilor, molului de margine, Ene fiind autorul finalizarii efortului colectiv, Samoa insa a ratat transformarea, fundasul gazdelor preluand rolul de transformer pentru ca Wiringi iesise accidentat.

Elevii lui Eugen Apjok au fortat in continuare cautand eseul care sa asigure bonusul ofensiv iar acesta a venit dupa ce Ene a gasit o bresa in defensiva Farului, nici de aceasta data Samoa nereusind sa marcheze cele doua puncte ale transformarii pentru ca a nimerit bara laterala a butului advers.

Cu zece minute inainte de final, Stiinta Baia Mare putea sa-si mareasca avantajul, dar nici Brooks nu a nimerit butul constantenilor din lovitura de pedeapsa, astfel ca rezultatul final a fost de 28-3 dupa o partida dominata cu autoritate de vicecampionii in exercitiu.

Stiinta Baia Mare este in acest moment liderul neinvins al SuperLigii CEC Bank iar etapa urmatoare zimbrii se vor deplasa la Bucuresti pentru disputa cu CSM Olimpia in timp ce Farul Constanta nu va avea o sarcina usoara jucand pe propriul teren cu Steaua Bucuresti.

1 comment

  1. Pingback: Stiinta Baia Mare s-a impus fara probleme in derby-ul etapei cu Farul Constanta — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *