Victorie cu bonus ofensiv pentru RCM Timisoara in partida cu CSM Olimpia

Timisoara Saracens-CSM Olimpia Bucuresti, o semifinala in premiera pentru SuperLiga CEC Bank.

Pe stadionul Gheorghe Rascanu, RCM Timisoara a reusit sa acumuleze cinci puncte in clasament dupa o partida a carei istorie s-a scris practic in prima repriza, atunci cand s-au marcat toate punctele.

Banatenii au deschis scorul inca din minutul trei atunci cand dupa un mol de margine Capatana a finalizat cu eseu la colt, din pozitie dificila Calafeteanu reusind transformarea pentru ca scorul sa devina 7-0.

Nu au trecut decat doua minute si dupa un atac pornit din propria jumatate de teren balonul a curs frumos pe linia de treisferturi a timisorenilor, Shennan aflandu-se la finalizarea actiunii pentru al doilea eseu. Calafeteanu a transformat din nou si se parea ca banatenii vor obtine o victorie facila.

Nu avea sa fie insa asa pentru ca replica bucurestenilor a venit in minutul 11 dupa o actiune individuala a lui Taljard care a pus pe picior gresit defensiva gazdelor si a inscris prima incercare a CSM-ului. Statulescu a avut o sarcina facila in a transforma eseul fiind marcat la centru.

La jumatatea primei reprize gazdele s-au desprins pe tabela de marcaj si din nou varianta castigatoare a fost molul de margine, autorul eseului fiind capitanul galben-albastrilor, Burcea. Calafeteanu a transformat pentru a treia oara iar campionii en-titre conduceau cu 21-7.

Au urmat momente de joc mai bune ale CSM-ului si in minutul 28, dupa o margine in apropierea terenul de tinta al banatenilor, Adrian Ion a marcat un eseu transformat de Statulescu, acelasi fundas, trei minute mai tarziu, reducand diferenta de scor la numai patru puncte din lovitura de pedeapsa.

Finalul primei parti a apartinut din nou timisorenilor care dupa o actiune a lui Moala s-au apropiat de terenul de tinta al vizitatorilor si pentru a treia oara gratie molului de margine Morrison a marcat cea de-a patra incercare a acestora.

Calafeteanu a ratat pentru prima data din fata butului advers, insa RCM Timisoara a intrat la cabine cu un avantaj de noua puncte si cu cele patru eseuri marcate avand deja punctul bonus asigurat.

Repriza secunda a inceput cu un prin sfert de ora in care cele doua echipe si-au impartit perioadele in care au avut initiativa, bucurestenii fiind nevoiti sa evolueze in 14 jucatori, dupa ce in minutul 45 Zlatevski a primit cartonas galben pe fondul greselilor repetate ale CSM-ului.

Fara puncte marcate in mitanul secund in evidenta au iesit un atac frumos al oaspetilor pe traseul Plopeanu-Sola-Tabu, presiunea cu inaintarea la cinci metri de terenul de tinta al gazdelor pe care bucurestenii nu au stiut sa-l concretizeze in puncte sau actiunea lui Shennan pornit din propria jumatate de teren si oprita in 22-ul vizitatorilor.

Rezultatul inregistrat la pauza a fost si cel final, astfel ca RCM Timisoara s-a impus cu 26-17 banatenii contabilizand si bonusul ofensiv care cu siguranta va insemna mult in economia clasamentului final al sezonului regulat.

In urmatoarea etapa RCM Timisoara va juca pe terenul Univeristatii Cluj in timp ce pentru CSM Olimpia Bucuresti urmeaza o noua runda de foc in care vor primi vizita celor de la CSM Stiinta Baia Mare.

1 comment

  1. Pingback: Victorie cu bonus ofensiv pentru RCM Timisoara in partida cu CSM Olimpia — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *