CSM Olimpia a pierdut cu Stiinta Baia Mare, dar s-a calificat in Play-Off

Disputata pe Stadionul National Arcul de Triumf, partida dintre CSM Olimpia Bucuresti in calitate de gazda si CSM Stiinta Baia Mare a revenit maramuresenilor, care si-au pastrat astfel invincibilitatea in actuala editie a SuperLigii CEC Bank.

Ca si in disputele anterioare, zimbrii au cedat deliberat initiativa adversarilor in tentativa de a specula greselile acestora si de a porni pe contra-atac. Astfel, in minutul noua, dupa o faza trasa la indigo cu cea din etapa anterioara pe traseul Botezatu-Wiringi a venit prima incercare a meciului.

In minutul amintit Botezatu a scapat pe partea stanga a terenului dupa care l-a gasit in suport pe Wiringi acesta nu a mai putut fi oprit in drumul sau catre eseu. Samoa Luke a transformat si baimarenii conduceau cu rezultatul de 7-0.

Oaspetii au avut trei minute mai tarziu, sansa de a-si mari ecartul insa Samoa Luke, neinspirat in ultima vreme in fata butului advers a ratat, tentiva de tinta fiind de la aproximativ 45 de metri. In replica Taljard si-a demonstrat calitatile de transformer si in minutele 17, respectiv 25 a strans scorul.

Uvertura celor de la CSM Olimpia s-a aflat pentru prima data in ipostaza de transformer, iar sud-africanul a demonstrat ca se descurca excelent in aceasta ipostaza cele doua tentative de tinta fiind concretizate, una din pozitie dificila, cealalta de la o distanta de peste 35 de metri.

CSM Olimpia, la un punct in spatele maramuresenilor, a continuat sa joace ambitios, pastrand initiativa, jocul insa desfasurandu-se cu precadere intre cele doua 22-uri in ciuda acestui aspect zimbrii au marcat din nou, Wiringi concretizand o lovitura de pedeapsa in minutul 34.

Ultima faza a primei reprize a fost si cea mai spectaculoasa. In plina actiune a baimarenilor Lasarusa Tabu a interceptat balonul si, dupa o cursa de aproape 70 de metri, a marcat un eseu aproape la centru usurand sarcina lui Taljard de a transforma.

Astfel, ca si in partida tur, CSM Olimpia a intrat la cabine avand avantaj, rezultatul de 13-11 oglindind intocmai cele petrecute in teren cu o echipa a galben-negrilor care a jucat cu multa determinare sia datputine posibilitati adversarilor de a-si mari zestrea de puncte.

Partea secunda a stat sub semnul echilibrului, niciuna dintre echipe nerusind sa dea celeilate lovitura de gratie pana cu aproape zece minute inainte de fluierul final. Atunci a venit eseul maramuresenilor, care s-a dovedit a fi decisiv in economia partidei.

Castigand o margine in apropierea terenului de tinta al gazdelor, baimarenii au pus presiune mai intai cu molul, apoi prin pick-and-go-uri repetate, pentru cain final australianul Phillips sa gaseasca bresa din apararea bucurestenilor.

Eseul aripii zimbrilor a fost transformat din pozitie centrala de Samoa, iar pana la finalul jocului doar o lovitura de pedeapsa trecuta in contul gazdelor a mai modificat tabela de marcaj, Stiinta Baia Mare reusind o victorie la limita cu rezultatul de 17-16.

Cu acest success Stiinta Baia Mare a ramas pe prima pozitie a clasamnetului, fiind singura echipa neinvinsa in actuala stagiune, in timp ce punctul bonus defensiv obtinut de CSM Olimpia i-a calificat pe bucuresteni in premiera in Play-Off-ul SuperLigii CEC Bank.

In ultima etapa a sezonului regulat, CSM Olimpia va juca in Ghencea cu Steaua in timp ce Stiinta Baia Mare va primi pe propriul teren vizita Universitatii Cluj.

1 comment

  1. Pingback: CSM Olimpia a pierdut cu Stiinta Baia Mare, dar s-a calificat in Play-Off — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *