RCM Timisoara incepe asaltul din Play-Off primind vizita Farului Constanta

Campionii en-titre, RCM Timisoara, se vor duela cu Farul Constanta pe stadionul Dan Platinisanu in prima etapa contand pentru Play-Off-ul SuperLigii CEC Bank.

Practic intalnirea din turul sezonului regulat dintre cele doua echipe a scris istorie, gazda fiind tot arena Dan Paltinisanu care cu ocazia acelei dispute a deschis seria partidelor oficiale cu RCM Timisoara in calitate de gazda, stadionul fiind recunoscut ca fieful echipei de fotbal.

Atunci a fost cu noroc pentru banateni pentru ca dupa un inceput greoi a fost nevoie de o sclipire a lui Umaga urmata de eseul lui Moala pentru ca timisorenii sa-si treaca in cont o victorie cu bonus ofensiv putin previzibila dupa aspectul jocului in primele 20 de minute.

Fata de editia trecuta RCM Timisoara porneste in Play-Off de pe pozitia secunda, fara victorie in fata baimarenilor si cu doua infrangeri, una suferita chiar pe terenul Farului in care cele doua eseuri ale galben-albastrilor au fost anulate de reusitele din fata butului ale lui Vlaicu.

Punctul forte al echipei lui Danie De Villiers a fost insa contabilizarea punctelor bonus in 12 partide disputate timisorenii adunand opt puncte bonus ofensiv gratie numarului de eseuri marcate si alte boua bonificatii defensive de pe urma infrangerilor cu Farul Constanta, respectiv Stiinta Baia Mare.

Farul Constanta a reusit un sezon cu mult peste cel din editia precedenta in care a obtinut calificarea in Play-Off fara vreo victorie impotriva echipelor care au format careul de asi, ba mai mult in faza secunda a competitiei inregistrand sase esecuri in tot atatea dispute.

La aceasta metamorfoza au contrbuit in primul rand punctele marcate de Vlaicu, eseurile lui Vueti Baivi si nu in ultimul rand faptul ca in ciuda lotului schimbat din temelii marinarii s-au omogenizat repede si au stiut de fiecare data sa joace la rezultat.

Daca ambele echipe vor reusi sa alinieze cel mai bun prim XV de care dispun partida se anunta una extrem de interesanta si cu siguranta spectaculoasa avand in vedere ca Shennan, respectiv Vueti Biavi sunt cei mai eficienti marcatori de eseuri din acest campionat, ambii avand cate sapte reusite in terenul de tinta advers.

Partida RCM Timisoara-Farul Constanta se va disputa sambata 9 august cu incepere de la ora 10:00 pe stadionul Dan Paltinisanu putand fi urmarita in direct pe TVR 2.

Satisitici ale celor doua echipe in actuala editie a SuperLigii CEC Bank:

RCM Timisoara
Loc 2(dupa sezonul regulat): 12-9-1-2-361:182-48p (10 pb)
Eseuri marcate: 52 (22 cu aportul inaintarii, 29 cu aportul liniilor dinapoi, 1 eseu de penalizare)
Eseuri primite: 17
Cel mai eficient marcator de eseuri: Stephen Shennan – 7 reusite
Cel mai eficient marcator de puncte: Vali Calafeteanu – 52 (17tr, 6lp)
Cartonase galbene: 14

Farul Constanta
Loc 3 (dupa sezonul regulat): 12-8-0-4-276:226-35p (3 pb)
Eseuri marcate: 27 (13 cu aportul inaintarii, 14 cu aportul liniilor dinapoi)
Eseuri primite: 28
Cel mai eficient marcator de eseuri: Vueti Baivi – 7 reusite
Cel mai eficient marcator de puncte: Florin Vlaicu – 139 (1e, 19tr, 32lp)
Cartonase galbene: 10
Cartonase rosii: 1

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile