Steaua a obtinut o optiune importanta la calificarea in barajul pentru semifinale

Dupa jocul prestat de cele doua eterne rivale, Steaua si Dinamo, pe stadionul din Complexul Ghencea, partida a fost un adevarat derby in care ambele echipe au cautat sa adune puncte in tentativa de a-si asigura prezenta in barajul pentru semifinalele SuperLigii CEC Bank.

Inceputul de partida a adus doua sanse de a marca pentru ros-albastri, care insa prin Dumbrava au concretizat doar una dintre tentativele de tinta avute, astfel ca in minutul 10 tabela de marcaj indica rezultatul de 3-3, pentru dinamovisti Nitu fiind autorul unei lovituri de pedeapsa.

Dinamo a fost mult mai prezenta in joc, initiativa acestora amenintand terenul de tinta al gazdelor, iar dupa o actiune purtata de Paula Kata si Tanase, ultimul placat in extremis, respectiv o presiune constanta cu inaintarea alb-rosii au preluat conducerea, acelasi Nitu concretizand o penalitate.

Militarii puteau egala, dar Golubenco a ratat de la aproximativ 38 de metri primele puncte personale de cand evolueaza in SuperLiga CEC Bank in minutul 25 Dumbrava, revenit pe post de transformer, asigurand echilibrul tentativa sa de tinta fiind reusita de la 40 de metri lateral de butul dinamovist.

In minutul 36 a fost randul lui Dinamo sa aiba sansa de a trece din nou in avantaj, insa din pozitie centrala Nitu a ratat o penalitate, in replica Tupou Petelo dupa o cursa solitara mutand jocul in 22-ul oaspetilor, insa ros-albatrii nu au reusit sa strapunga apararea acestora.

Astfel, la pauza rezultatul a fost egal 6-6, cinci minute dupa reluare Nitu a adus avantajul de partea lui Dinamo, acesta fiind insa momentul in care alb-rosii au pierdut jocul din mana, efortul depus de inaintarea acestora in prima parte spunandu-si cuvantul.

La prima amenintare reala a terenului de tinta dinamovist, in urma unui mol de margine a venit si primul eseu al partidei, efortul colectiv al inaintarii stelistilor fiind finalizat de Lucaci la colt. Din pozitie dificila Lazar a transformat, iar Steaua s-a desprins la 13-9.

Jocul a continuat sa fie unul de mijlocul terenului, iar Dinamo a incercat sa revina pe tabela de marcaj cu doua lovituri de pedeapsa insa distanta apreciabila, ambele fiind de la peste 40 de metri, au facut ca Nitu sa rateze de fiecare data. Steaua mentinand ecartul de patru puncte cu zece minute inainte de fluierul final.

Steaua s-a desprins decisiv in minutul 71, atunci cand dupa o actiune purtata pe treisferturi, care a destabilizat apararea vizitatorilor, Sakalia Sosefo a patruns decisiv pentru cel de-al doilea eseu, transformarea apartinandu-i si de aceasta data lui Lazar.

Ramasa in 13 jucatori dupa ce Tupou Ahomee si Ahofono au primit cartonase galbene, Steaua a cedat in defensiva si o lovitura de pedeapsa jucata repede la mana de Paula Kata a adus un eseu transformat de Siotame Manu, puncte care au stabilit scorul final.

Steaua s-a impus cu rezultatul de 20-16, infrangere care a adus totusi un punct bonus defensiv in contul lui Dinamo, partida care va decide clasamentul final al Play-Out-ului, urmand a se disputa etapa urmatoare cand fata in fata se vor afla Universitatea Cluj si Steaua Bucuresti.

1 comment

  1. Pingback: Steaua a obtinut o optiune importanta la calificarea in barajul pentru semifinale — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *