RCM Timisoara intalneste CSM Olimpia la primul meci cu o noua conducere tehnica

Timisoara Saracens-CSM Olimpia Bucuresti, o semifinala in premiera pentru SuperLiga CEC Bank.

Sambata, pe stadionul Dan Paltinisanu, la aproximativ o luna distanta RCM Timisoara si CSM Olimpia Bucuresti se vor intalni din nou. de acesta data in Play-Off-ul SuperLigii CEC Bank.

Pentru timisoreni va fi un nou inceput dupa demiterea lui Danie De Villiers intr-un moment destul de delicat avand in vedere ca greul competitiei abia acum incepe, iar cum galben-albastrii sunt deja calificati in semifinale o infrangere in penultimul act ar insemna ratarea acestui sezon.

Poate ca in actuala editie jocul banatenilor nu a stralucit ca in cele anterioare incununate cu succesul final, insa cele 11 puncte bonus dintre care opt ofensive, cele mai multe obtinute dintre toate competitoarele, demonstreaza ca stacheta nu a fost coborata.

Desigur cele doua infrangeri cu Stiinta Baia Mare au contat cel mai mult in alcatuirea imaginii de ansamblu a unei echipe care din prima etapa a jucat mai mult cu gandul la o finala care nu poate fi ratata si pentru care cei trimisi in teren pareau de multe ori ca se menajeaza.

Sarcina de a duce la bun sfarsit acest sezon ii apartine de acum lui Heikell Grainger, ajutat de Sosene Anesi, cei doi avand de aparat un blazon pe care sunt inscriptionate doua titluri de campioana cucerite consecutiv. Misiunea va fi usoara sau grea in functie de modul in care vor gandi abordarea partidelor urmatoare.

CSM Olimpia nu mai poate urca in clasament astfel ca disputa de pe stadionul campionilor en-titre va fi cu gandul la urmatorul adversar din barajul pentru semifinale, cel mai important joc din istoria vulturilor pentru o pozitionare in primele patru la finalul unui intreg sezon.

Cu siguranta bucurestenii nu au uitat partida anterioara de pe malurile Begai atunci cand au marcat doua eseuri in prima repriza pentru ca in partea secunda sa fie aproape de a lua un punct bonus defensiv ratat mai mult din cauza lipsei de experienta.

Niciodata in istoria disputelor directe CSM Olimpia nu a reusit sa castige in fata timisorenilor, insa prin jocurile facute in acest sezon vulturii, daca va exista continuitate la nivelul lotului, se anunta un adversar dificil in viitor, o echipa cu pretentii la prezenta in careul de asi.

Partida RCM Timisoara-CSM Olimpia Bucuresti va avea loc sambata, 23 august, pe stadionul Dan Paltinisanu cu incepere de la ora 18:00 putand fi urmarita in direct pe Rugby TV.

Statistica celor doua echipe in actuala editie a SuperLigii CEC Bank:

RCM Timisoara

Loc 2: 14-10-1-3-406:219-53p (11 pb)
Eseuri marcate: 55 (22 cu aportul inaintarii, 32 cu aportul liniilor dinapoi, 1 eseu de penalizare)
Eseuri primite: 20
Cel mai eficient marcator de eseuri: Stephen Shennan-7 reusite
Cel mai eficient marcator de puncte: Vali Calafeteanu-82 (20tr, 14lp)
Cartonase galbene: 19
Cartonase rosii: 1

CSM Olimpia Bucuresti

Loc 4: 14-5-0-9-287:322-28p (8 pb)
Eseuri marcate: 33 (13 cu aportul inaintarii, 19 cu aportul liniilor dinapoi, 1 eseu de penalizare)
Eseuri primite: 38
Cei mai eficienti marcatori de eseuri: Cosmin Ratiu, Daniel Statulescu, Niculae Barbu si Johnny Sola-cate 3 reusite
Cel mai eficient marcator de puncte: Andrei Filip-65 (2e, 11tr, 11lp)
Cartonase galbene: 22
Cartonase rosii: 1

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile