RCM Timisoara s-a impus in partida cu CSM Olimpia gratie eseurilor din repriza secunda

RCM Timisoara si CSM Olimpia Bucuresti s-au intalnit pe stadionul Dan Paltinisanu in ultima etapa din Play-Off, victoria revenind campionilor en-titre dupa un joc mai bun in repriza secunda.

Cele doua echipe s-au angajat inca din primele minute intr-o lupta surda dusa intre cele doua 22-uri cu banatenii avand initiativa in fata bucurestenilor care au jucat dezinvolt fapt care le-a a dus si prima oportunitate de a marca puncte.

De la distanta mare, aproximativ 40 de metri Statulescu a ratat deschiderea scorului si rezultatul de 0-0 s-a mentinut pana in minutul 14 cand Calafeteanu a marcat primele puncte ale partidei dintr-o lovitura de pedeapsa.

Avantajul gazdelor a durat pana in minutul 25 atunci cand presiunea inaintarii vizitatorilor la cinci metri de terenul de tinta al galben-albastrilor nu a reusit sa strapunga defensiva acestora insa a condus la obtinerea unei lovituri de pedeapsa concretizata in puncte de Simpson.

Duelul transformerilor avea sa stabileasca scorul pauzei, niciuna dintre echipe neavand vreo sansa reala de a marca eseu, astfel ca dupa ce Calafeteanu a dus scorul la 6-3 si Simpson a ratat o tentativa de tinta Statulescu a egalat exact inainte de intrarea la cabine dupa primele 40 de minute de joc.

Repriza secunda a inceput cum nu se putea mai rau pentru bucuresteni, Tooala a vazut pentru a sasea oara in acest sezon cartonasul galben iar inferioritatea numerica a fost exploatata de timisoreni cand dupa o patrundere a lui Umaga faza a fost finalizata cu eseu de Burcea.

Calafeteanu si-a facut datoria de transformer ducand scorul la 13-6 in minutul 51 iar peste alte cinci minute CSM-ul a mai pierdut un jucator Lasarusa fiind trimis si el pe banca pedepselor pentru zece minute.

A fost momentul in care banatenii au lovit din nou, un mol care i-a impins pe vulturii bucuresteni pana in propriul teren de tinta l-a adus pe D.Lazar in situatia de a marca cel de-al doilea eseu in contul gazdelor. Calafeteanu a ratat transformarea insa scorul a devenit 18-6 la jumatatea mitanului secund.

Aflata din nou in efectiv complet CSM Olimpia a redus diferenta dupa o lovitura de pedeapsa semnata de Statulescu dar imediat dupa repunere cursa de pe aripa dreapta a lui Lemnaru a fost finalizata de Fercu cu eseu. Calafeteanu a transformat de aceasta data, acestea fiind si ultimele puncte ale partidei.

Pe final CSM Olimpia a cautat eseul de onoare insa nu a mai avut forta necesara in ciuda faptului ca Kinikinilau a vazut cartonasul galben lasandu-si echipa in 14 jucatori. RCM Timisoara s-a impus cu rezultatul de 25-9 nicuna dintre echipe nereusind sa obtina puncte bonus.

Pentru RCM Timisoara urmeaza o saptamana de pauza in asteptarea semifinalei in timp ce bucurestenii vor avea de disputat barajul pentru accederea in semifinale adversarul urmand a fi stabilit dupa ultima partida din Play-Out.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *