Steaua Bucuresti a invins Universitatea Cluj in ultima faza a meciului

Clujenii considera ca sunt outsideri la finala mica.

Partida din Parcul Iuliu Hatieganu dintre Universitatea Cluj si Steaua Bucuresti a fost ultima din cadrul Play-Out-ului, o disputa cu miza pentru toate cele trei echipe, incluzand-o aici si pe Dinamo Bucuresti, implicate in aceasta faza a competitiei.

Steaua a inceput mai bine si, dupa o faza care a pornit de la deschiderea lui Diaconescu pentru Lucaci, flankerul ros-albastrilor s-a apropiat periculos de terenul de tinta al gazdelor, continuarea apartinandu-i lui Dascalu care a marcat prima incercare a jocului. Lazar a transformat, iar scorul a devenit 7-0 pentru Steaua.

Clujenii nu s-au lasat impresionati de startul in forta al bucurestenilor si dupa minute bune in care au dominat cu inaitarea, supunandu-i pe militari la un asediu cu moluri de margine si gramezi ordonate, defensiva acestora a cedat, alb-negrii beneficiind de un eseu de penalizare. Dimofte nu putea rata transformarea din pozitie centrala si astfel egalitatea de pe tabela de marcaj a fost restabilita.

La jumatatea primei reprize Steaua a trecut din nou in avantaj, pentru ca o greseala a gazdelor a fost exploatata de Baraulea, care a interceptat balonul, dupa care Zamfir a scapat pe partea dreapta, cursa aripii steliste aducand cel de-al doilea eseu in contul ros-albastrilor. Lazar si-a facut datoria de transformer, aducand si cele doau puncte aditionale reusitei in terenul de tinta.

La pauza s-a intrat cu un scor egal, 14-14, Universitatea Cluj reusind sa-si puna in evidenta forta inaintarii care l-a adus pe Rotar in situatia de a marca un eseu la colt. Din pozitie dificila Dimofte a transformat, lasand pentru repriza secunda stabilirea concluziei finale a partidei.

Universitatea Cluj, avand in propriile maini soarta calificarii in barajul pentru semifinale a inceput mai decisa dupa revenirea de la cabine si, dupa ce Dimofte a ratat o lovitura de pedeapsa, tot uvertura studentilor i-a adus pe acestia pentru prima data in avantaj din acelasi procedeu.

Bucuria din tabara gazdelor a fost de scurta durata, pentru ca o noua indecizie a defensivei alb-negrilor a dat posibilitatea lui Niacsu sa initieze un contra-atac la care a participat si Pascu, pentru ca apoi balonul sa revina la fundasul stelist, autor al celui de-al treilea eseu al bucurestenilor.

Lazar a ratat pentru prima data din fata butului advers, iar militarii si-au ingreunat situatia, dupa ce Dascalu a primit cartonas galben, superioritatea numerica a clujenilor aducand acestora alte trei puncte prin Dimofte, care a concretizat o lovitura de pedeapsa.

Finalul a fost dramatic, Universitatea Cluj trecand de la extaz la agonie. Lazar a trecut avantajul de partea ros-albastrilor, Mazare a ratat o penalitate, dar Dimofte a readus speranta, insa la ultima faza a jocului ardelenii au gresit si Lazar a trimis balonul printre barele butului de la 40 de metri pentru o victorie cu 25-23 a Stelei.

Cu acest succes Steaua Bucuresti a terminat pe prima pozitie in Play-Out, fiind urmata in clasament de Dinamo Bucuresti cele doua urmand sa dispute barajul pentru semifinale avandu-le ca adversare pe Farul Constanta, respectiv CSM Olimpia Bucuresti.

1 comment

  1. Pingback: Steaua Bucuresti a invins Universitatea Cluj in ultima faza a meciului — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *