Farul Constanta s-a calificat in semifinale invingand pe Steaua Bucuresti

Pe stadionul Mihail Naca s-a disputat cea de-a doua partida contand pentru barajul de calificare in semifinalele SuperLigii CEC Bank, Farul Constanta reusind o victorie la limita cu rezultatul de 17-16 in fata celor de la Steaua Bucuresti.

Desi venita din Play-Out, unde a evoluat in premiera, Steaua Bucuresti a inceput mult mai bine partida, si dupa primele zece minute in care ros-albastrii si-au impus vointa pe teren, avantajul a fost de partea acestora gratie unei lovituri de pedeapsa concretizate de Lazar.

Ecartul putea sa creasca in minutul 11, insa de la 40 de metri de butul constantenilor Lazar a ratat, asa cum nici Vlaicu nu a izbutit sa aduca egalarea la prima tentiva de tinta de care au beneficiat marinarii.

Primul semn de revenire in joc a Farului a fost la jumatatea reprizei, cand Vlaicu a incercat de unul singur sa strapunga defensiva bucurestenilor, insa Diaconescu a recuperat balonul. Ros-albastrii nu au reusit sa indeparteze pericolul si pentru a doua oara fata in fata cu butul advers Vlaicu nu a mai gresit tinta, scorul devenind 3-3.

Momentul de revenire a constantenilor a fost de scurta durata, pentru ca Steaua a preluat din nou controlul jocului si Lazar i-a adus pe stelisti din nou in avantaj dintr-o lovitura de pedeapsa, mai mult chiar o patrundere a lui Ionita fiind oprita la cinci metri de terenul de tinta al marinarilor.

Actiunea aripii militarilor a anuntat intr-un fel marcarea primului eseu si dupa ce gazdele au balbait un balon, Steaua a initiat un atac pe trei sferturi care a mutat jocul in apropierea terenului de tinta, unde dupa cateva pick-and-go-uri Lucaci a patruns in forta, avand doi aparatori in spate.

Pozitia trasformarii fiind ideala, Lazar a dus scorul la 13-3, astfel ca Steaua a intrat la pauza avand un avantaj de zece puncte adica mai mult de un eseu transformat in conformitate cu moduld esfasurarii ostilitatilor din teren in primele 40 de minute.

Partea secunda a inceput cu bucurestenii hotarati sa apere avantajul mentinandu-se in jumatatea de teren a Farului, insa prima sansa de a modifica tabela de marcaj au avut-o marinarii, Vlaicu insa a ratat pentru a doua oara, fiind fata in fata cu butul advers.

Odata cu trecerea timpului, militarii au inceput sa dea semne de oboseala, iar constantenii au avut prima actiune consistenta in minutul 64, atunci cand inaitarea echipei de la malul marii a fortat pentru ca Van Neel sa treaca cu usurinta prin apararea dezorganizata a ros-albastrilor.

Eseul lui Van Neel a fost marcat la centru, astfel ca Vlaicu a mai adus doua puncte in contul echipei sale din transformarea care a urmat. Diferenta de trei puncte a ramas inscrisa pe tabela pana in minutul 67, atunci cand Lazar a inscris dintr-o lovitura de pedeapsa, dupa ce anterior mai ratase una, finalul devenind unul incendiar.

Cu opt minute inainte de final Farul a dat lovitura si neobositul Agiacai a patruns in forta, fiind oprit cu greu in drumul catre eseu de apararea militarilor si din gramada spontana creata Ranuku a reusit sa ia balonul si sa inscrie o incercare transformata de Vlaicu.

Farul a trecut pentru prima data la conducere, iar rezultatul de 17-16 nu a mai putut fi modificat pentru ca Lazar a ratat o tentativa de dropgol dar si o lovitura de pedeapsa, ultima din pozitie buna, 35 de metri central pe butul constantenilor.

Cu acest succes Farul si-a asigurat prezenta in semifinale, acolo unde va juca pentru a treia oara consecutiv impotriva campionilor en-titre RCM Timisoara, partida urmand a avea loc in Banat.

1 comment

  1. Pingback: Farul Constanta s-a calificat in semifinale invingand pe Steaua Bucuresti — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *