Stiinta Baia Mare va juca cea de-a sasea finala consecutiva

Baia Mare vrea faca uitat inceputul slab de sezon, cu un nou trofeu.

In prima semifinala a SuperLigii CEC Bank disputata pe stadionul Lascar Ghinet gazdele, Stiinta Baia Mare, s-au impus cu rezultatul de 40-9 in fata celor de la Dinamo Bucuresti, dupa o partida controlata de zimbrii care s-au calificat astfel in finala competitiei.

Dinamo a inceput curajos, ceea ce a dus la deschiderea scorului de catre alb-rosii care in minutul trei, prin Siotame Manu, au marcat primele puncte, uvertura tongana reusind sa concretize o lovitura de pedeapsa.

Replica gazdelor a venit repede si din minutul sapte Stiinta Baia Mare a preluat conducerea. Molul de margine, atat de familiar zimbrilor, a adus primul eseu al partidei, forta dezvoltata de pachetul de inaintare fiind fructificata in puncte de Oancea. Samoa Luke a ratat transformarea, dar scorul a devenit 5-3.

Jocul s-a disputat in continuare sub semnul echilibrului, niciuna dintre cele doua echipe nu a avut sanse reale de a marca pana la jumatatea primei reprize, atunci cand Samoa Luke a ratat o lovitura de pedeapsa, pentru ca apoi sa concretizeze o alta, 8-3 aratand tabela de marcaj in minutul 26.

Cu trecerea timpului Dinamo a inceput sa dea semne de oboseala in lupta dusa pe inaintare si in defensiva, iar o incrucisare intre Brooks si Samoa Luke a dus la marcarea unui nou eseu baimarean, incercarea fiind marcata la centru acelasi Samoa Luke nu a avut probleme in a transforma.

Pana la pauza puncte pe tabela de marcaj au mai pus cei doi transformeri Samoa Luke, respectiv Siotame Manu. Ambii au concretizat cate o lovitura de pedeapsa si astfel dupa primele 40 de minute ale jocului Stiinta Baia Mare se afla la conducere cu rezultatul de 18-6.

La revenirea de la cabine Dinamo a repetat inceputul bun avut si in prima parte a jocului, astfel ca Siotame Manu a avut sansa de a fi de doua ori fata in fata cu butul gazdelor, una dintre tentativele de tinta fiind concretizata pentru a strange rezultatul la 18-9.

Stiinta Baia Mare s-a desprins insa in minutul 56,  atunci cand, dupa o gramada la cinci metri de terenul de tinta al dinamostilor, acestia nu au reusit sa faca fata presiunii si Ene a marcat un nou eseu transformat de Samoa Luke.

Imediat, in replica, Siotame Manu ar fi putut marca alte trei puncte in contul alb-rosilor, insa a ratat o tentativa de tinta, forta inaintarii gazdelor spunandu-si cuvantul in minutul 72, cand Stoica a marcat cel de-al patrulea eseu, a carui transformare insa Samoa Luke a irosit-o.

Ultimele trei minute au adus alte puncte in contul zimbrilor. Mai intai Samoa Luke a concretizat o penalitate,iar apoi acelasi fundas al maramuresenilor l-a pus in valoare pe Phillips, care a facut o cursa solitara pentru un eseu la centru.

Samoa Luke a transformat si astfel a stabilit rezultatul final, 40-9 pentru Stiinta Baia Mare, care s-a calificat in finala SuperLigii CEC Bank, acolo unde elevii lui Eugen Apjok vor fi prezenti pentru al saselea sezon consecutiv.

2 comments

  1. Pingback: Stiinta Baia Mare va juca cea de-a sasea finala consecutiva — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *