RCM Timisoara s-a impus in finala mica ocupand pozitia a treia in SuperLiga CEC Bank

Finala mica pentru locul trei al SuperLigii CEC Bank disputata pe Stadionul National Arcul de Triumf intre RCM Timisoara si Dinamo Bucuresti a revenit banatenilor care s-au impus cu rezultatul de 43-3.

Timisorenii au avut prima ocazie de a marca in minutul trei, un balon de urmarire trimis de catre Fercu nu a putut fi controlat in terenul de tinta de Lemnaru ceea ce a amanat deschiderea scorului.

Prima modificare a tabelei de marcaj s-a consemnat in minutul 12, atunci cand Calafeteanu a marcat dintr-o lovitura de pedeapsa, replica alb-rosilor venind insa dupa numai patru minute, Siotame Manu egaland tot dintr-o tentativa de tinta.

Dinamo putea trece in avantaj pe fondul unui joc curajos, care a echilibrat situatia din teren, dar Siotame Manu a trimis o penalitate in bara laterala a butului advers de la 50 de metri.

Minutul 22 a adus si primul eseu al partidei, un atac dezlantuit al timisorenilor i-a dus pe dinamovisti pana la limita propriului teren de tinta, de unde Capatana a patruns in forta in ciuda opozitiei aparatorilor, din pozitie dificila Calafeteanu ratand insa transformarea.

Calafeteanu s-a revansat patru minute mai tarziu, cand a concretizat o lovitura de pedeapsa, dupa care Siotame Manu putea reduce diferenta daca nu rata doua tentative de tinta, una chiar din fata de butul timisorenilor.

Rezultatul pauzei a foar de 14-3, stabilit de Calafeteanu in ultimul minut al primei parti din lovitura de pedeapsa, pe fondul unui joc mai legat al banatenilor si unul extrem de curajos al dinamovistilor, pentru care ratarile lui Siotame Manu au contat in cosmetizarea tabelei de marcaj.

Dupa reluarea jocului Kinikinilau a fost oprit cu dificultate de apararea bucurestenilor la cinci metri de terenul de tinta, pentru ca apoi in minutul 50 Manasa Saulo cu o intrare in forta sa semneze cel de-al doilea eseu al galben-albastrilor, incercare transformata de Calafeteanu.

Dinamo a avut o perioada de aproximativ cinci minute in care a fost aproape de eseu, fortand in 22-ul timisorenilor, insa banatenii s-au aparat eficient evitand eseul. Totusi dominarea dinamovistilor a facut o victima in randul adversarilor pentru greseli repatate Rus primind cartonas galben.

Chiar si in inferioritate numerica RCM Timisoara a dat din nou o lovitura alb-rosilor, un contra-atac pe traseul Kinikinilau-Umaga-Lemnaru aducand cel de-al treilea eseu, un eseu la colt a carui transformare a fost ratata de Calafeteanu.

Tot Lemnaru a finalizat in terenul de tinta o actiune initiata de Fercu in minutul 70, pentru ca ultima incercare a partidei sa poarte semnatura lui Kinikinilau, ambele reusite fiind transformate de Calafeteanu, respectiv Umaga.

RCM Timisoara s-a impus cu 43-3, ocupand astfel pozitia a treia in editia 2014 a SuperLigii CEC Bank, in ciuda diferentei de scor Dinamo lasand o buna impresie in urma unui joc in care a reusit momente  de dominare a adversarilor mult mai valorosi pe care i-a avut in fata.

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *