Sambata se va decide castigatoarea Diviziei Nationale Seniori

Sambata, pe stadionul din Complexul Ghencea, respectiv pe stadionul Olimpia (ambele din capitala) se vor disputa partidele in urma carora vom cunoaste alcatuirea podiumului Diviziei Nationale Seniori editia 2014.

Finala pentru locul trei se va disputa pe stadionul Olimpia si le va aduce fata in fata pe CS Navodari si Stiinta Petrosani, cele doua echipe pierzand in semifinale dupa ce sezonul regulat l-au incheiat pe pozitiile patru, respectiv trei.

Atat echipa de la malul marii, cat si studentii din Petrosani nu au reusit sa faca pasul in marea finala fiind obligate de regulament sa dispute penultimul act pe terenul celor de la Poli Agro Iasi, respectiv RC Barlad, avantajul terenului propriu, dar si superioritatea valorica spunandu-si cuvantul.

Meciul pentru medaliile de bronz se anunta unul deosebit de atractiv, avand in vedere ca intre Stiinta Petrosani si CS Navodari a fost o diferenta de numai un punct in clasamentul sezonului regulat in favoarea elevilor lui Alexandru Lupu. In disputele directe victoriile au fost impartite, petrosenenii castigand cu 33-21 pe propriul teren, in timp ce la Navodari trupa lui Cornel Suciu s-a impus cu 26-20.

Finala Diviziei Nationale Seniori se va disputa intre cele doua echipe care au dominat cu autoritate aceasta editie de campionat, Poli Agro Iasi si RC Barlad terminand sezonul regulat pe primele doua pozitii, iesenii iesind in frunte numai gratie punctaverajului superior.

In primele etape studentii din Copou au avut un parcurs excelent, dar barladenii au revenit, victoria obtinuta chiar la Iasi anuntand ca lupta dintre cele doua rivale din Moldova se va duce pana la ultima faza a competitiei.

Jucand pe propriul teren in semifinale Poli Agro Iasi si RC Barlad au castigat fara prea mari emotii, rezultatele stranse insa demonstrand ca in penultimul act toate cele patru participante au fost cu gandul mai mult la marea oportunitate de a fi prezente in finala.

Partidele directe din acest sezon intre ieseni si barladeni au adus cate o victorie in contul fiecareia, victoriile fiind obtinute in deplasare. Astfel, in etapa a treia Poli Agro Iasi a castigat la Barlad cu rezultatul de 24-8, pentru ca apoi in etapa a zecea elevii lui Ioan Harnagea sa se impuna cu 11-10 pe stadionul Tepro.

Miza finalei este dubla, pentru ca alaturi de titlul de campioana a Diviziei Nationale Seniori, castigatoarea va obtine promovarea in SuperLiga CEC Bank, invinsa fiind nevoita, daca isi va dori accesul pe prima scena, sa dispute o partida de baraj cu CSM Olimpia Bucuresti.

Programul celor doua finale ale Diviziei Nationale Seniori este urmatorul:
20 septembrie, Stadion Olimpia, Bucuresti, ora 10:00: CS Navodari – Stiinta Petrosani – Finala mica
20 septembrie, Stadion Complex Ghencea, ora 10:00: Poli Agro Iasi – RC Barlad – Finala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *