Peste 120 de copii si juniori au evoluat la editia a treia a Turneului „Viorel Lucaci” de la Berchisesti

Pentru al treilea an consecutiv, comuna Berchișești a găzduit zilele trecute turneul de rugby ce poartă numele celui mai bun sportiv în activitate ce provine din această localitate, Viorel Lucaci, rugbist ce este căpitanul echipei Steaua București și titular în echipa națională de seniori a României.

Această competiție ce tinde și se vrea una de tradiție pentru rugby-ul din județ și din zona Moldovei a fost organizată în special pentru copiii și juniorii de la cluburile și școlile din zonă, principalul său scop fiind acela de a promova sportul cu balonul oval în Berchișești și în zonele învecinate, dar şi de pregătire și testare a juniorilor sub 16 ani, care în curând vor începe campionatul național pe zona Moldova Nord.

Competiția din acest an a avut parte de o prezență mare în rândul copiilor și juniorilor, aproximativ 120 de participanți, dar și-n rândul locuitorilor din Berchișești, părinți și copii ce au venit la terenul pregătit special în cartierul nou al localității pentru a urmări spectacolul din teren. Cu toate că nu toate echipele invitate au reuşit să ajungă, și asta din cauza lipsei banilor, la ediția a treia a turneului „Viorel Lucaci” au spus prezent sportivi de la Clubul Sportiv Școlar Unirea Iași, Clubul Sportiv Municipal Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului și bineînțeles tinerii sportivi de la Școala Gimnazială din Berchișești.

Deși a fost un turneu la care toți participanții au fost premiați cu dulciuri, cupe, diplome și tricouri personalizate, meciurile au fost foarte disputate, mai ales la copii și juniori, unde jucătorii au arătat o mare poftă de joc și au dat dovadă de fair-play. După copii și juniori a venit rândul seniorilor și foștilor jucători ce s-au întâlnit în teren într-un meci demonstrativ de old-boys, așa cum se obișnuiește la fiecare acțiune de acest gen. În ciuda faptului că Viorel Lucaci nu a putut să ajungă la turneu, deoarece a avut meci oficial la Cluj, în play-out-ul SuperLigii de rugby, în cele două echipe de old-boys organizate ad-hoc s-au regăsit și mulți dintre foștii sau actualii jucători ai echipei de seniori a CSM Suceava și CSȘ Gura Humorului.

„După părerea mea, această ediție cu numărul trei a Turneului a fost cea mai reușită de până acum, din toate punctele de vedere. Deși au fost peste 120 de copii și juniori, îmi pare rău că din cauza lipsei banilor nu au putut ajunge toate cluburile invitate. Mă bucur că am avut parte de o prezență numeroasă a oamenilor din Berchișești. Vreau să mulțumesc Primăriei Berchișești pentru sprijinul acordat în organizarea turneului, în special doamnei primar Violeta Țăran, ce a fost trup și suflet alături de noi în echipa de organizatori. Sperăm să avem finanțare și anul viitor și să facem din acest turneu unul important la nivel național”, a declarat organizatorul turneului, Andrei Varvaroi, jucător al echipei de seniori a CSM Suceava și antrenor la juniori la CSȘ Gura Humorului.

sursa: www.monitorulsv.ro

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile