RC Barlad este noua campioana a Diviziei Nationale Seniori

Dupa o finala extrem de disputata pe stadionul din Complexul Ghencea, RC Barlad s-a impus cu rezultatul de 25-24 in fata celor de la Poli Agro Iasi si astfel a castigat titlul de campioana a Diviziei Nationale de Seniori editia 2014.

Partida a fost decisa in mare masura de randamentul elevilor lui Ioan Harnagea din prima repriza, atunci cand Zaharia a fost de neoprit in drumul sau catre terenul de tinta al iesenilor si RC Barlad a intrat la pauza in avantaj cu rezultatul de 16-7.

Scorul a fost deschis de catre barldeni, care au concretizat o penalitate in minutul 12 prin Doroftei, dar apoi Poli Agro Iasi a trecut la conducere prin eseul marcat de Paslaru, transformarea apartinandu-i lui Pahonea.

RC Barlad a revenit dupa o lovitura de pedeapsa concretizata de acelasi Doroftei, apoi aripa Zaharia si-a pus in valoare viteza, cele doua eseuri ale sale ramase fara transformare au condus insa la o diferenta de noua puncte datatatoare de sperante pentru partea secunda.

Acest lucru s-a vazut inca din primele minute de la reluare, cand barladenii au jucat pentru a-si apara avantajul de pe tabela de marcaj, iesenii incercand sa-si puna in valoare jocul mai bun pe inaintare, care a adus primele puncte in minutul 55, dupa penalitatea concretizata de Pahonea.

Ibanescu a refacut ecartul in minutul 67, trimitand si el balonul printre barele butului advers, iar pentru Poli Agro Iasi au urmat momente dificile avand in vedere ca Pahonea a fost trimis pe banca pedepselor, fiind sanctionat cu cartonas galben.

Astfel Ibanescu s-a mai evidentiat o data in fata butului studentilor ieseni si RC Barlad s-a desprins la 22-10, atunci cand mai erau de jucat zece minute din timpul regulamentar. In ciuda acestei diferente, finalul a fost incendiar si putea inclina balanta de partea cealalta.

In minutul 75 Paslaru a intrat in forta si a marcat un eseu transformat de Bors, in replica Ibanescu a concretizat o lovitura de pedeapsa, pentru ca la ultima faza a meciului Mihaila sa mai patrunda o data in terenul de tinta al barladenilor, eseul transformat de Pahonea nereusind sa schimbe castigatoarea finalei.

RC Barlad s-a impus la limita, rezultat 25-24, in primul rand gratie unui joc mai bun pe treisferturi si astfel a castigat titilul de campioana a Diviziei Nationale de Seniori, obtinand in acelasi timp promovarea pentru editia 2015 a SuperLigii CEC Bank, o revenire in primul esalon valoric dupa o pauza de patru ani.

Pentru Poli Agro Iasi lupta continua, studentii din Copou avand inca sansa de a promova in SuperLiga CEC Bank, ei urmand sa dispute o partida de baraj in compania celor de la CSM Olimpia Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *