Victorie pe finalul jocului pentru Stiinta Baia Mare in partida cu CSM Olimpia Bucuresti

Stiinta Baia Mare a urcat pe pozitia secunda in SuperLiga CEC Bank.

Prima semifinala din Cupa Romaniei, disputata pe stadionul din Complexul Ghencea, a revenit celor de la Stiinta Baia Mare, care au dispus de CSM Olimpia Bucuresti cu rezultatul de 18-16, dupa o lovitura de pedeapsa venita pe final.

In ciuda faptului ca fata in fata s-au aflat campiona en-titre si ultima clasata in SuperLiga CEC Bank, CSM Olimpia Bucuresti a dat o replica darza, fiind chiar la un pas de a obtine in premiera calificarea in finala Cupei Romaniei.

Prima repriza a fost una deosebit de echilibrata, disputata mai mult intre cele doua 22-uri, astfelca pana in minutul 29 scorul a ramas 0-0, pentru ca Samoa Luke, respectiv Taljard au ratat cate o tentativa de tinta. In minutul aminintit Taljard a concretizat o lovitura de pedeapsa si vulturii bucuresteni au intrat la pauza in avantaj cu rezultatul de 3-0, chiar daca Ratiu a vazut cartonasul galben.

Dupa reluare tot CSM Olimpia a fost prima care a marcat, prin acelasi Taljard, care a dus scorul la 6-0 dupa o penalitate, insa in minutul 55 Stiinta Baia Mare a intors rezultatul, Fakaosilea a patruns, Moyake a finalizat cu eseu transformat de Samoa Luke.

Au urmat cate o lovitura de pedeapsa concretizata de Samoa Luke, respectiv Taljard, ultimul ratand insa o alta oportunitate in contul bucurestenilor, dupa care a venit eseul lui Shamkharadze pentru 15-9 in contul baimarenilor, Samoa Luke nereusind sa aduca si cele doua puncte ale transformarii.

Finalul a fost unul deosebit de dramatic, pentru ca un mol i-a dus pe zimbri pana in propriul teren de tinta si Ratiu a finalizat cu eseu, transformat de Taljard, bucuria CSM-ului durand insa doar pana la reluarea jocului, cand Samoa Luke a marcat din lovitura de pedeapsa punctele calificarii in finala.

Stiinta Baia Mare va juca a cincea finala consecutiva in Cupa Romaniei, pe 30 noiembrie, maramuresenii urmand sa intalneasca la Cluj-Napoca pe RCM Timisoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *