Timisoara Saracens primeste vizita Stelei pe Dan Paltinisanu

Pentru Timisoara Saracens si Steaua Bucuresti, debutul in noua editie a SuperLigii CEC Bank inseamna o confruntare directa gazduita duminica de stadionul Dan Platinisanu.

Va fi un duel intre doua echipe care cu certitudine isi doresc mai mult decat au realizat in sezonul precedent, timisorenii, care au ocupat pozitia a treia a clasamentului, si militarii, dupa ce au ratat in premiera prezenta in semifinale, fiind nevoiti pentru prima data in istorie sa evolueze in Play-Off.

In istoria SuperLigii CEC Bank, Timisoara si Steaua s-au intalnit de 12 ori, insa ros-albastrii nu au reusit sa impuna decat o singura data in Banat, se intampla in Play-off-ul editiei 2013 pe stadionul Gheorghe Rascanu, in rest consemnandu-se doar victorii ale timisorenilor in calitate de gazde ale partidei.

Anul trecut banatenii au castigat confortabil in Ghencea, returul disputat tot pe stadionul Dan Paltinisanu aducand o victorie a acestora, obtinuta insa mai dificil dupa o prima repriza care s-a incheiat la egalitate, pe fondul unei evolutii curajoase a militarilor, incercarii marcate de Sakalia Sosefo, timisorenii replicand prin Lemnaru, Carpo si un eseu de penalizare.

Pentru echipa de pe malurile Begai, editia 2015 a SuperLigii CEC Bank va fi un nou inceput, in urma parteneriatului cu gruparea engleza Saracens, noua denumire a echipei fiind Timisoara Saracens RCM UVT, doar ambitiile si obiectivele fiind aceleasi – cucerirea titlului de campioana.

Daca in anii trecuti banatenii s-au intarit constant cu jucatori din emisfera de sud, de aceasta data doar australienii Hayden O’Donnell si Ben Sefania pot fi trecuti la acest capitol, alaturi de sarbul Dimitri Avramovicm, noutatile numindu-se Bogdan Neacsu, Daniel Ianus, Eduard Ciaparii sau tanara speranta Daniel Zaharia, remarcat pentru evolutiile sale la RC Barlad.

Si Steaua Bucuresti incepe o noua era cu George Sava pe banca tehnica, antrenorul care s-a remarcat prin titlurile de campion castigate in Rusia cu Yenisey Krasnoyarsk, in tentativa de a valorifica adevaratul potential al ros-albastrilor, dupa un loc sase ocupat anul trecut in clasamentul final al SuperLigii CEC Bank.

In acesta munca il vor ajuta cu siguranta Viorel Lucaci, Ionut Dumitru, Robert Dascalu, Florin Ionita, Grigoras Diaconescu sau Filip Lazar, jucatori care fie au fost prezenti in actualul lot al Stejarilor in Rugby Europe Championship, sau au cochetat cu echipa nationala.

Timisoara Saracens RCM UVT – CSA Steaua Bucuresti se anunta o partida extrem de interesanta, care va avea loc duminica, 29 martie, cu incepere de la ora 11:00, pe stadionul Dan Paltinisanu, putand fi urmarita in direct pe Rugby TV.

Statistica partidelor Timisoara Saracens-Steaua Bucuresti in SuperLiga CEC Bank:
2011
Sezonul regulat:
Steaua Bucuresti-RCM Timisoara 29-28
RCM Timisoara-Steaua Bucuresti 34-24
2012
Sezonul regulat:
RCM Timisoara-Steaua Bucuresti 19-15
Steaua Bucuresti-RCM Timisoara 25-30
Paly-Off:
Steaua-Bucuresti-RCM Timisoara 23-17
RCM Timisoara-Steaua Bucuresti 27-20
2013
Sezonul regulat:
Steaua Bucuresti-RCM Timisoara 30-18
RCM Timisoara-Steaua Bucuresti 29-13
Play-Off:
Steaua Bucuresti-RCM Timisoara 13-18
RCM Timisoara-Steaua Bucuresti 18-19
2014
Sezonul regulat:
Steaua Bucuresti-RCM Timisoara 13-36
RCM Timisoara-Steaua Bucuresti 21-13

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile