Spectacol pe Dan Paltinisanu intre Timisoara Saracens si Steaua

Timisoara Saracens a debutat cu victorie in noua editie a SuperLigii CEC Bank, dupa o partida extrem de disputata si spectaculoasa in compania celor de la Steaua Bucuresti, la final tabela de marcaj indicand rezultatul de 30-28 in favoarea banatenilor.

Dupa aproximativ cinci minute de tatonare, primul eseu al partidei a fost trecut in contul gazdelor, care au dezvoltat o actiune pe partea stanga cu balonul scos la aripa Moala, acesta finalizand la centru, ceea ce a usurat sarcina lui Calafeteanu in privinta transformarii.

In ciuda acestui eseu primit repede, Steaua a strans randurile si dupa o margine castiga in apropierea terenului de tinta al banatenilor, molul format l-a adus pe Baraulea in situatia de a finaliza la colt, Dumbrava a sutat cu efect reusind transformarea pentru a restabili egalitatea.

Resimtind forta adversarilor, echipa condusa de pe banca tehnica de Sosene Anesi a jucat ceva mai circumspect si la prima oportunitate prilejuita de o lovitura de pedeapsa, Calafeteanu a concretizat-o in puncte la jumatatea primei reprize, scorul devenid 10-7.

Minutul 22 a adus cel de-al doilea eseu al gazdelor, actiunea fiind purtata pe aceeasi parte stanga, de aceasta data Moala a fost initiatorul, iar Conache la finalizare, tranformarea lui Calafeteanu marind ecartul banatenilor la 17-7.

Condusi cu zece puncte diferenta militarii au recuperat pas cu pas si, dupa o actiune prelungita cu mai multe momente de fixare, Tupou Petelo a dat lovitura de gratie, reusind sa surprinda defensiva adversa, Dumbrava a ratat transformarea, insa pentru uvertura ros-albastrilor nu avea sa fie ultima tentiva de tinta a reprizei.

Astfel, in minutele 37 si 40 Dumbrava s-a aflat de doua ori fata in fata cu butul timisorenilor, a concretizat de fiecare data si la pauza Steaua Bucuresti conducea cu rezultatul de 18-17, gratie unui joc dezinvolt si mai precis decat al timisorenilor.

Dupa reluare s-a repetat scenariul din prima parte si Timisoara Saracens a presat timp de cinci minute cu Calafeteanu trimitand in mod repetat loviturile de pedeapsa in margine, un mol venit dupa o repunere a lui Capatana aducand eseul care l-a avut ca marcator tot pe acesta.

Calafeteanu a ratat transformarea peste alte cinci minute Dumbrava cu o lovitura de pededeapsa i-a readus pe stelisti in joc, ba mai mult, dupa o gramada la cinci metri de terenul de tinta al gazdelor, Mototolea a marcat un eseu care a rasturnat situatia, cu transformarea lui Dumbrava scorul devenid 28-22 in favoarea bucurestenilor.

Ultimul sfert de ora a fost decisiv pentru stabilirea invingatoarei, un mol de margine finalizat de Muresan, cu eseul a carui transformare Calafeteanu a ratat-o, i-a adus pe Timisoara Sarcens la un punct in spatele Stelei, care a ramas in 14 jucatori dupa ce Grigore a vazut cartonasul galben.

De diferenta infima a profitat Conache, care a concretizat in minutul 75 o lovitura de pedeapsa, iar banatenii s-au impus dramatic, pentru ca in ultimele doua minute, desi a avut doua tentative de tinta la dispozitie, Dumbrava a ratat de fiecare data.

Timisoara Saracens s-a ales cu cele patru puncte ale victoriei, Steaua Bucuresti cu punctul bonus defensive, ambele urmand ca etapa viitoare sa dispute partide de foc, banatenii pe terenul campioanei en-titre Stiinta Baia Mare, in timp ce militarii vor primi vizita eternilor rivali de la Dinamo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *