Steaua castiga acasa in etapa secunda

Derbyul de traditie al rugbyului romanesc, intre Steaua si Dinamo, a fost uvertura etapei a doua a Superligii CEC Bank.

Steaua a inceput excelent, iar debutantul Alexandru Porojan a avut doua curse impetuoase pe aripa, finalizate cu plonjoane in terenul advers de tinta, in minutele 11 si 14. In ambele cazuri, Dumbrava a transformat, astfel ca stelistii au luat o serioasa optiune pentru victorie, conducand cu 14-0. O remarca in plus pentru Porojan, in varsta de 19 ani, care a fost promovat de la echipele de juniori ale Stelei.

Dinamo a avut o tresarire de orgoliu si a revenit pe tabela de marcaj prin eseul optarului Holoia, care dupa o gramada ordonata in 5-ul stelist, a batut partea inchisa pentru primele puncte ale oaspetilor. A urmat apoi galbenul incasat de fundasul dinamovist Manu Siotame, dar, desi in inferioritate numerica, tot Dinamo a punctat prin eseul altui component al liniei a treia, flankerul Siaosi Kata.

In partea secunda, stelistii au inceput din nou cu aplomb si au gasit o bresa in zona centrala la o faza prelungita de atac. Mao a fost cel care a finalizat, iar Dumbrava a ratat din cauza vantului puternic. Buteurul stelist a mai ratat si in prima parte o lovitura de pedeapsa, sutand in bara. Balonul, in ambele situatii, a fost tinut de un coechipier culcat la sol, deoarece conul era inutilizabil.

Oaspetii au revenit in marja bonusului defensiv dupa jumatatea reprizei, atunci cand Jantjes a fructificat in puncte o penalitate de la aproximativ 25 de metri.

Forcingul de final al Stelei a mai adus o incercare, semnata de mijlocasul la gramada Ranuku, care, ca si Porojan, a debutat cu eseu in tricoul stelist. Gazdele au terminat in 14, dupa ce Manu a vazut si el cartonas galben.

Scorul final a fost stabilit la 26-13, raport dublu fiind si la capitolul eseuri, 4-2. Ros-albastrii trec momentan pe prima pozitie, cu 6 puncte, insa asteapta celelalte jocuri ale etapei.

1 comment

  1. Pingback: Steaua castiga acasa in etapa secunda — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *