Zece eseuri in doua partide din SuperLiga CEC Bank

Cum intalnirea Stiinta Baia Mare-Universitatea Cluj a fost amanata in cea de-a patra etapa din SuperLiga CEC Bank au avut loc doua partide incheiate cu o victorie a gazdelor si un rezultat de egalitate in care s-au consemnat zece eseuri.

Timisoara Saracens a fost cea care s-a impus in calitate de gazda avand-o ca adversara pe Dinamo Bucuresti, alb-rosii in ciuda faptului ca veneau dupa victoria de moral cu zimbrii maramureseni nu au rezistat in fata banatenilor cu un apetit ofensiv materializat prin marcarea a sase eseuri.

Astfel, ramasa singura echipa fara infrangere in primul esalon valoric gruparea de pe malurile Begai conduce in clasament, iar in acest sezon la capitolul individualitati il propune pe Gabriel Conache , desemnat a doua oara jucatorul meciului, fundasul marcand contra dinamovistilor 14 puncte.

Remiza rundei s-a inregistrat in derbyul bucurestean dintre CSM Olimpia si Steaua, o partida in care fostii coechipieri din sezonul trecut Tamba, Turashvili, Badalicescu, Ageacai, Vlaicu, Malakai, Vueti Baivi si Neagu s-au reintalnit, de aceasta data ca adversari.

Vlaicu a marcat primele puncte contra fostei sale echipe in tricoul tigrilor, dupa ce anul trecut o facuse la Farul, dar a si ratat cinci tentative de tinta in timp ce Paea a vazut primul cartonas rosu din acest sezon, CSM Olimpia fiind obligata sa joace in ultimele 25 de minute in 14 jucatori.

Daca Steaua a pierdut dramatic la Timisoara de aceasta data eseul lui Vueti Baivi transformat de Dumbrava a dus la o remiza, a doua in aceasta editie de campionat, iar militarii ocupa pozitia secunda in SuperLiga CEC Bank in timp ce elevii lui Danie de Villiers cauta prima victorie care sa-i salte de pe ultimul loc.

In doua partide din aceasta etapa s-au marcat zece eseuri, cele mai multe fiind reusite de Timisoara Saracens in timp ce tot un jucator al gruparii din Banat s-a remarcat la acest capitol, Tangimana, dupa ce a stat pe banca de pedepse a revenit in teren si a semnat doua finalizari in terenul de tinta advers.

Din punct de vedere al posturilor, aripile au fost cele mai productive cu trei incercari, duelul inaintare-liniile dinapoi revenind ultimilor cu sapte reusite, alaturi de aripi, doua eseuri venind de la centri, iar unul de la fundasul Gabriel Conache.

Tot Gabriel Conache a marcat si cele mai multe puncte in aceasta etapa, 14 la numar, adica un eseu, trei transformari si o lovitura de pedeapsa fiind pe pozitia a treia in clasamentul general dupa Danut Dumbrava si Samoa Luke.

Numarul jucatorilor straini prezenti pe teren a fost de 33, acestia marcand un total de sapte eseuri, adica 70% din reusitele rundei, unul a fost desemnat omul meciului, Sakalia Sosefo, in timp ce la capitolul indisciplina au fost sanctionati cu doua cartonase galbene si unul rosu.

Statistica Etapei a IV-a:

Numar partide: 2

-1 victorie a gazdelor, 1 rezultat de egalitate
-1 punct bonus ofensiv(Timisoara Saracens)

Numar de eseuri: 10

-Cea mai productiva echipa: Timisoara Saracens-6

-Cel mai eficient jucator: Fonovai Tangimana (Timisoara Saracens)- 2

-4 in prima repriza, 6 in repriza secunda

-7 de partea gazdelor, 3 de partea oaspetilor

-3 cu aportul inaintarii, 7 cu aportul liniilor dinapoi (Pilieri-1, Taloneri-0, Linia a doua-1, Flankeri-0, Inchizatori-1, Mijlocasi la gramada-1, Mijlocasi la deschidere-0, Centri-2, Aripi-3, Fundasi-1)

Cele mai multe puncte marcate: Gabriel Conache (Timisoara Saracens)-14 (1e, 3tr, 1lp)

Titlul de jucator al meciului: Gabriel Conache (Timisoara Saracens) si Sakalia Sosefo (CSM Olimpia Bucuresti)

Cartonase galbene: 4

Cartonas rosu: 1

Jucatori straini: 33

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile