Evolutia lui Dumbrava a facut diferenta dintre Steaua si Timisoara Saracens

Steaua Bucuresti a provocat prima infrangere liderului Timisoara Saracens, militarii impunandu-se cu rezultatul de 31-18 in partida din etapa a sasea contand pentru SuperLiga CEC Bank.

Pentru prima data cu o formula de joc mai apropiata de cea ideala, avandu-i pe Lucaci si Ionut Dumitru in primul XV, Steaua a dominat inceputul de partida din Ghencea, surprinzand defensiva oaspetilor cu actiuni in viteza, care au condus la obtinerea a trei lovituri de pedeapsa, toate concretizate de Dumbrava.

Astfel, dupa un sfert de ora militarii conduceau cu 9-0, prima situatie de a marca puncte pentru Timisoara Saracens venind in minutul 21, cand insa, desi se afla in pozitie buna, Calafeteanu nu a nimerit cadrul butului.

Banatenii au fost superiori in gramada, dar nu au stiut sa profite de acest aspect si Steaua s-a desprins la 12-0, dupa ce Dumbrava a concretizat o lovitura de pedeapsa distanta fiind de aproximativ 50 de metri fata de butul advers.

Situatia timisorenilor s-a ingreunat in minutul 31, cand Poparlan a vazut cartonasul galben, iar superioritatea numerica a dus la alte trei puncte venite din piciorul lui Dumbrava, care a marit ecartul la 15-0 in favoarea ros-albastrilor.

Finalul primei parti a apartinut vizitatorilor care, dupa o actiune inceputa de Moala si continuata de Burcea, s-a finalizat cu eseul lui Capatana la centru, desi Timisoara Saracens se afla in 14 jucatori, defensiva stelista fiind depasita din cauza indeciziei la placaje.

Pana la pauza Calafeteanu a marcat dintr-o transformare si o lovitura de pedeapsa, in timp ce Diaconescu a primit cartonas galben, la cabine cele doua echipe intrand cu rezultatul de 15-10 in favoarea militarilor, pentru ca Vasile Rus a scapat balonul la o situatie iminenta de eseu.

Repriza secunda a inceput cu doua lovituri de pedeapsa concretizate de Dumbrava, respectiv Calafeteanu, si o noua eliminare temporara de partea oaspetilor, cel trimis pe banca pedepselor fiind Umaga.

Steaua a continuat sa domine jocul si Dumbrava a trimis inteligent un balon de urmarire pe care Dascalu l-a recuperat si a finalizat cu eseu la centru, acelasi Dumbrava ducand scorul la 25-13 in minutul 54.

In replica Timisoara Saracens a revenit cu un mol, care a castigat mai mult de 20 de metri si Burcea a culcat balonul in terenul de tinta stelist, Calafeteanu a ratat transformarea, la numai cateva minute distanta Dumbrava aducand in contul gazdelor alte trei puncte.

Ultimele minute au consemnat efortul banatenilor de a reduce diferenta pentru un punct bonus defensiv, insa Poparlan a vazut cel de-al doilea cartonas galben si implicit pe cel rosu, in timp ce omul meciului, Dumbrava, a stabilit rezultatul final cu un dropgol.

Timisoara Saracens a suferit prima infrangere in acest sezon, iar etapa viitoare va primi vizita celor de la Stiinta Baia Mare, in timp ce Steaua se va deplasa pe stadionul Florea Dumitrache pentru eternul derby cu Dinamo.

1 comment

  1. Pingback: Evolutia lui Dumbrava a facut diferenta dintre Steaua si Timisoara Saracens — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *