Bonus ofensiv pentru Steaua in eternul derby

Faptul ca Steaua Bucuresti traverseaza cea mai buna perioada din ultimii ani a demonstrat-o si victoria cu bonus ofensiv obtinuta de militari, rezultat 30-22, pe terenul eternei rivale, Dinamo Bucuresti, in etapa a VII-a din SuperLiga CEC Bank.

Asa cum se anticipa, Dinamo a incercat sa-si puna in valoare forta inaintarii, in timp ce ros-albastrii au replicat printr-un joc mai bun al liniei de treisferturi, in bilantul final ratarile lui Jantjies si Siotame Manu privand echipa lui Stefan Demici de bonusul defensiv.

In prima parte, desi Steaua a avut doua eliminari temporare, Ranuku si Golubenco fiind trimisi pe banca pedepselor, militarii au marcat doua eseuri prin Baraulea si Mototolea, ambele transformate de Golubenco, la care alb-rosii au replicat prin patru penalitati semnate de Jantjies.

Cum mijolocasul la deschidere al stelistilor, Golubenco, a primit cartonasul galben in minutul 40, repriza a doua a inceput cu avantaj numeric pentru gazde si Leon a marcat primul eseu pentru acestia restabilind egalitatea.

Jantjies a ratat transformarea care putea sa-i duca pe dinamovisti in avantaj, astfel ca la numai doua minute distanta Dascalu a profitat de o bresa in apararea alb-rosilor si a marcat cel de-al treilea eseu in contul trupei antrenate de George Sava.

In minutul 65 Steaua s-a desprins la un ecart de zece puncte dupa o faza care a curs pe linia de treisferturi, Ionita a adus eseul gratie caruia miltarii au plecat de pe stadionul Florea Dumitrache cu punctul bonus ofensiv.

Ultimele minute au mai adus in statistica partidei o lovitura de pedeapsa, concretizata de Lazar pentru ros-albastri si un eseu a lui Siaosi Kata, care astfel cu un total de cinci reusite este cel mai eficient jucator din SuperLiga CEC Bank la acest capitol.

Steaua se afla pe pozitia secunda a clasamentului si etapa urmatoare va primi vizita celor de la Universitatea Cluj, pentru Dinamo urmand o deplasare infernala in Maramures, unde vor da piept cu zimbrii baimareni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *