Stiinta Baia Mare s-a impus la Cluj

Stiinta Baia Mare a reusit cea de-a doua victorie consecutiva dupa succesul cu rezultatul de 39-18 pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu in fata celor de la Universitatea Cluj, care si-au aparat indarjit sansele in partida din etapa a IX-a contand pentru SuperLiga CEC Bank.

Pana in minutul 30 niciuna dintre echipe nu a avut vreo situatie clara de a marca eseu si pe fondul replicii consistente a gazdelor baimarenii au ales sa concretizeze in puncte prima lovitura de pedeapsa, Samoa Luke fiind cel care a deschis scorul.

Au urmat momente dificile pentru studentii clujeni, Ignea a fost trimis pe banca pedepselor pentru zece minute, astfel in superioritate numerica, fortand cu inaintarea, zimbrii au contabilizat prima incercare, un eseu de  penalizare transformat de Samoa Luke.

Avantajul oaspetilor i-a demoralizat pe alb-negri si la o distanta de numai trei minute a venit si cel de-al doilea eseu, autor Samoa Luke, dupa o actiune pe care zimbrii au pornit-o din propria jumatate de teren si au surprins defensiva gazdelor.

La pauza rezultatul a fost de 17-3, pentru ca I.Mazare a concretizat o lovitura de pedeapsa inlocuindu-l in postura de transformer pe Ignea care anterior nu nimerise cadrului butului din doua tentative de tinta.

Dupa reluare Universitatea Cluj si-a surprins adversarul prin eseul lui Murgoci si alte cinci puncte venite din piciorul lui I.Mazare si cu 17-13 pe tabela de marcaj in favoarea maramuresenilor se parea ca studentii vor avea puterea sa revina.

Nu a fost asa pentru ca Stiinta Baia Mare a fortat si intre minutele 52 si 61, Fakaosilea respectiv S. Morrell au marcat doua incercari, Samoa Luke o lovitura de pedeapsa si o transformare, iar scorul devenise 32-13.

Pana la final ambele echipe au mai finalizat cate o data in terenul de tinta advers, Paraschiv pentru studenti, Suciu de partea zimbrilor, astfel s-a conturat rezultatul final 39-18 in favoarea Stiintei Baia Mare, care gratie acestui succes cu bonus ofensiv a urcat o pozitie in clasament.

Ultima etapa a sezonului regulat programeaza pentru Stiinta Baia Mare o partida derby pe propriul teren, in compania celor de la Steaua Bucuresti,  in timp ce Universitatea Cluj va avea o deplasare de foc la Timisoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *