In Cupa Romaniei se decid finalistele

In Cupa Romaniei se decid finalistele.

Vineri si sambata, patru echipe vor intra pe teren cu dorinta de a obtine calificarea in ultimul act al Cupei Romaniei, Timisoara Sarcens – CSM Olimpia Bucuresti si Steaua Bucuresti – Stiinta Baia Mare fiind partidele din semifinalele competitiei.

Primele vor intra in lupta, Timisoara Saracens si CSM Olimpia Bucuresti, doua echipe care desi sunt vaduvite de prezenta celor mai important jucatori selectionati pentru a participa la Cupa Mondiala, dispun de un lot care sa le poata permite oricand alcatuirea unui XV competitiv.

Conform sistemului de disputare a editiei in curs, banatenii au fost pozitionati direct in semifinale gratie primei pozitii ocupate in clasamentul la zi al SuperLigii CEC Bank, in timp ce tigrii bucuresteni au trebuit sa treca prin emotiile unei partide care a necesitat si prelungiri impotriva celor de la Dinamo Bucuresti.

In scurta istorie a intalnirilor directe, care incepe din sezonul 2011, nu s-a consemnat nicio disputa in cadrul Cupei Romaniei iar CSM Olimpia nu a reusit sa invinga nicio data gruparea de pe malurile Begai, singurul rezultat notabil pentru bucuresteni fiind acel 12-12 inregistrat la Timisoara, anula cesta, in turul sezonului regulat al campionatului.

Astfel, Timisoara Saracens porneste favorita, avand de partea ei si ipostaza de detinatoare a trofeului, insa elevii lui Danie de Villiers au aratat de multe ori ca sunt capabili sa puna problem oricarui adversary indiferent de locul in care se disputa partida.

 

Steaua vs Baia Mare
In Ghencea se va scrie o noua fila a marii rivalitati sportive dintre Steaua Bucuresti si Stiinta Baia Mare, raportandu-ne doar la Cupa Romaniei, in ultimii zece ani cele doua echipe disputand cinci finale, o semifinala, respectiv un sfert de finala.

Astfel avantajul palmaresului este de partea ros-albastrilor care au castigat in fata zimbrilor trei trofee, iar acestia doar doua. Anul acesta au jucat de trei ori, o data in campionat si de doua ori in Cupa Regelui, toate castigate de baimareni, Steaua siS tiintaBaia Mare urmand sa dispute si o partida restanta din cadrul SuperLigii CEC Bank.

Steaua Bucuresti, ocupanta locului secund in clasamnetul primului esalon valoric si-a castigat gratie acestei pozitionari participarea directa in semifinale, Siinta Baia Mare calificandu-se dupa o partida deloc usoara in compania Universitatii Cluj.

Privind in viitor partida de sambatava fi prima dintr-o serie de trei episoade ale luptei dintre military si zimbrii, pentru ca va urma restanta mai sus amintita si foarte posibil o noua semifinala, in SuperLiga CEC Bank, o victorie in Cupa Romaniei fiind importanta si din prisma moralului pentru confruntarile care vor veni.

Programul Semifinalelor Cupei Romaniei:

25 septembrie, Stadionul Gheorghe Rascanu: Timisoara Saracens-CSM Olimpia Bucuresti (ora 16:30, in direct pe TVR 2)

26 septembrie, Stadionul Ghencea: Steaua Bucuresti – Stiinta Baia Mare (ora 16:30, in direct pe TVR 2)

 

 

 

 

 

1 comment

  1. Pingback: In Cupa Romaniei se decid finalistele — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *