Timisoara Saracens a castigat Cupa Romaniei, dupa o finala decisa in prelungiri

Timisoara Saracens a castigat Cupa Romaniei, dupa o finala decisa in prelungiri.

Editia cu numarul 70 a Cupei Romanei a fost castigata de Timisoara Saracens, care s-a impus in finala, in fata celor de la Steaua Bucuresti,  cu 17-14. Punctele victoriei au venit dintr-o lovitura de pedeapsa marcata in prima repriza a prelungirilor.

Steaua a inceput bine partida insa I.Niacsu a ratat prima oportunitate de a deschide scorul. Pentru a stavili elanul ros-albastrilor, banatenii au replicat cu lovitura de pedeapsa pe care G.Conache a transformat-o, desi distanta fata de butul advers a fost considerabila, aproximativ 40 de metri.

Acelasi G.Conache a beneficiat de o noua tentativa de tinta cateva minute mai tarziu, din apropierea liniei care marcheaza jumatatea terenului, dar fundasul a ratat. In schimb, gramada timisorenilor si-a spus cuvantul si Ianus a finalizat cu eseu pentru ca scorul sa devina 8-0.

In ciuda diferentei de scor, militarii au fost mult mai prezenti in joc si un mol de margine i-a dus pana in terenul de tinta, A.Filip a ratat transformarea, dar presiunea asupra adversarilor a crescut si minute bune elevii lui Heikell Grainger au fost nevoiti sa se apere in propriul 22.

Daca Steaua nu a reusit sa-si concretizeze superioritatea , in schimb Timisoara Sarecens s-a desprins dupa o lovitura de pedeapsa a lui G.Conache si la pauza conducea cu rezultatul de 11-5. Bucurestenii au avut o sansa uriasa de marca eseu, insa Ahofono a recuperat balonul din pozitie neregulamentara.

Partea secunda a inceput tot cu Steaua avand initiativa si un dropgol a lui I.Niacsu, respectiv o lovitura de pedeapsa concretizata de A.Filip au egalat situatia de pe tabela de marcaj, ambele echipe fiind nevoite sa evolueze cu cate un jucator mai putin, Tangimana si Pascu vazand cartonasul galben.

Timisoara Saracens l-a pierdut apoi si pe D.Lazar, trimis pe banca pedepselor pentru zece minute. Militarii au incercat sa profite de superioritatea numerica, insa un balon balbait a dus la un contra-atac in urma caruia G.Conache a marcat inca trei puncte din lovitura de pedeapsa.

Ultimele zece minute au fost extrem de incinse, Ianus a fost sanctionat cu cartonas galben, iar A.Filip a egalat, 14-14. Pana la finalul celor 80 de minute. G.Conache si A .Filip au ratat cate o tentativa de tinta, iar un inainte anulat sansa eseului de partea banatenilor, astfel s-a ajuns la prelungiri.

Bucurestenii au cedat fizic, si mai intai G.Conache a ratat o penalitate, apoi inca o posibilitate de a marca un eseu, ultima pasa fiind data inainte, pentru ca in cele din urma tot G.Conache sa aduca victoria din lovitura de pedeapsa.

Cupa Romaniei, editia 2015 a revenit celor de la Timisoara Saracens, care astfel au cucerit cel de-al treilea trofeu in aceasta competitie, dupa succesele din 2011 si 2014, fiind de asemenea prima echipa care izbuteste dubla in ultimii opt ani.

1 comment

  1. Pingback: Timisoara Saracens a castigat Cupa Romaniei, dupa o finala decisa in prelungiri — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *