Felix Benard, capitanul francez al Manasturului este pregatit pentru finala Diviziei A

Felix Benard, capitanul francez al Manasturului este pregatit pentru finala Diviziei A.

Istoria echipei CS Manastur incepe in anul 2013, cand in luna decembrie echipa formata in majoritate din studenti francezi a disputat o prima partida in compania celor de la CSM Sibiu, pregatindu-se pentru startul din Divizia A, sezonul 2014.

La debutul in cel de-al treilea esalon valoric, clujenii nu au putut depasi in clasament pe mult mai experimentata, CFR CSU Brasov desi prima victorie a venit tocmai impotriva acestora, un 27-21 cu patru eseuri marcate de Lopez, R.Moldovan, Edoh si Amathieux.

Pozitia secunda din Grupa Vest i-a calificat pe cei de la CS Manastur in lupta pentru medaliile de bronz, o partida care nu s-a mai disputat. Atunci, adversara trebuia sa fie RC Grivita cea impotriva careia clujenii se pregatesc acum sa dispute marea finala a Diviziei A.

Despre cum a ajuns sa joace rugby la CS Manastur si secretul saltului facut de gruparea ardeleana,a avut amabilitatea sa ne spuna capitanul Felix Benard:”Am inceput sa practic rugbyul la zece ani, daca-mi amintesc exact. Echipa pentru care am evoluat se numeste ASPTT Nantes, o echipa mica fara pretentii, dar unde m-am simtit excelent”.

Drumurile vietii l-au purtat in Romania de care s-a atasat iremediabil:”Prima data am venit in Romania in 2008 pentru un stagiu de trei luni (practica) la Camera de Comert din Arad. Acest lucru s-a repetat un an mai tarziu, iar din 2010 m-am stabilit definitiv la Cluj unde am inceput masteratul in economie si marketing. In plus aici mi-am gasit si un loc de munca, ma simt atat de bine incat pentru mine acasa inseamna Cluj. In Franta merg mai rar, de vreo doua ori pe an, iar momentan intentionez sa obtin cetatenia romana, tara care mie mi-a oferit atat de multe.”

Desigur pasiunea pentru rugby l-a insotit si astfel pe langa celelate satisfactii au venti si cele sportive:” Este o onoare pentru mine sa imbrac tricoul echipei CS Manastur. Suntem cea mai tanara grupare la nivel de seniori din Romania si in numai doi ani am reusit, iata, sa ajungem in finala Diviziei A. Reusita se datoreaza in special relatiilor care s-au legat intre jucatorii francezi si cei romani, si nu in ultimul rand unor oameni care au avut incredere in noi, precum Ovidiu Rusu, Mircea Nistor si Lorin Cantor. Cu timpul s-au alaturat nume consacrate ale rugbyului romanesc precum Cristi Sauan, Bogdan Voicu sau Mihai Cozma, astfel ca nivelul echipei a crescut considerabil. Nu trebuie uitat nici faptul ca de la CS Manastur , Gabi Marinca a facut saltul in SuperLiga CEC Bank, la Universitatea Cluj.”

Saltul facut de CS Manastur are un singur secret, asa cum ni-l dezvaluie Felix Benard:”Exista un singur secret al echipei si anume: munca. Ne antrenam foarte mult cu un plus in ceea ce priveste pregatirea fizica. Mai exista si aceasta sansa de a invata unii de la altii, jucatorii romani exceland la capitolul inaintare, in timp ce noi, cei francezi aducem aceea nebunie specifica noua, cu alte cuvinte echipa este un model de reusita a imbinarii mai multor culturi.”

In ceea ce priveste finala cu RC Grivita, capitanul Felix Benard este increzator:”Daca nu credeam in sansa noastra de a castiga titlul nici nu am fi pornit pe acest drum. Obiectivul echipei a fost intotdeauna acela de a castiga Divizia A si implicit de a promova, pentru acesta a muncit intreaga echipa in acest sezon.Desi consider ca RC Grivita porneste ca favorita, sunt convins ca vom intra pe teren pentru a da totul si sa ne jucam pana la capat sansa.”

Finala Diviziei A va avea loc pe 31 octombrie la Brasov, iar pentru cucerirea titlului de campioana a celui de-al treilea esalon valoric fata in fata se vor afla RC Grivita si CS Manastur.

FOTO: facebook

1 comment

  1. Pingback: Felix Benard, capitanul francez al Manasturului este pregatit pentru finala Diviziei A — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *