RC Grivita este noua campioana a Diviziei A

RC Grivita este noua campioana a Diviziei A.

Stadionul Bebe Boboc din Sibiu a gazduit finala Diviziei A in care s-au confruntat RC Grivita si CS Manastur, bucurestenii reusind victoria cu rezultatul de 22-6 si astfel au devenit in premiera campionii celui de-al treilea esalon valoric.

Miza jocului a apasat ceva mai greu pe umerii celor de la RC Grivita, care inca din startul partidei au fost surprinsi de clujenii ale caror actiuni au dus la o prima lovitura de pedeapsa concretizata in puncte de Sauan.

Elevii lui Alexandru Marin au trecut peste inceputul mai greu si Ungureanu a avut sansa egalarii, dar a ratat o tentativa de tinta, cateva minute mai tarziu insa Paraschiv a gasit bresa din apararea adversa si a marcat un eseu la centru, usurand astfel sarcina lui Ungureanu.

In minutul 15 scorul era de 7-3 in favoarea celor de la RC Grivita, iar in continuare s-a jucat pe contre o actiune purtata la mana de CS Manastur fiind oprita cu greu de defensiva bucurestenilor, astfel ca ardelenii s-au multumit cu tentativa de tinta, insa Sauan nu a nimerit cadrul butului.

Acelasi Sauan avea sa reduca diferenta in minutul 33 (7-6), pentru ca apoi sa-si mai treca in cont o ratare, ca si Ungureanu din tabara grivitenilor.

Ultimele minute ale primei reprize au adus un asediu total asupra terenului de tinta al celor de la CS Manastur, astfel ca, in mod logic a venit eseul de penalizare, transformat de Ungureanu, iar dupa 40 de minute RC Grivita conducea cu 14-6.

Dupa reluare clujenii au fortat revenirea in joc si dupa mai bine de zece minute in care s-au aflat in jumatatea de teren adversa, s-au vazut impinsi in propriul spatiu de 22.Grivita a tratat pragmatic situatia si Ungureanu a marit ecartul la 17-6.

In minutul 70 ardelenii au ramas in 14 jucatori, iar bucurestenii au exploatat eficient superioritatea numerica prin eseul aripii Eva, reusita la colt nefiind transformata, dar diferenta de scor (22-6) a fost decisiva pentru ca RC Grivita sa se impuna.

Din 2011, de cand Divizia A se disputa in actualul format, RC Grivita a cucerit pentru prima oara titlul de campioana, echipa invingatoare in finala avandu-i in componenta pe: Forminte, Iacob, Budeanu – Daineanu, Gradinaru – Gontineac, Perniu, Fulgi – Ungureanu, Paraschiv – Eva, Nae Oprea, Mamoc, Herghelegiu – Alexandru Marin.Rezerve: Luigi, Stefanescu, Ionita I, Bogdan Mihai, Stanila, Bujor, Ionita II, Carlescu.

In finala pentru locurile 3-4, Sportul Studentesc a invins pe Farul Constanta cu rezultatul de 31-5, iar pe lista marcatorilot si-au trecut numele: Badea, Dracea, Ionita, Ulei, Nitu si Petcu. Dupa titlul cucerit anul trecut studentii s-au ales de aceasta data cu medaliile de bronz.

1 comment

  1. Pingback: RC Grivita este noua campioana a Diviziei A — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *