Viorel Lucaci , capitanul Stelei: “Intram pe teren ca sa castigam in fata Clujului”

Viorel Lucaci , capitanul Steaua Bucuresti: “Intram pe teren ca sa castigam, iar diferenta cred ca se va face pe treisferturi”.

SuperLiga CEC Bank programeaza in acest weekend meciurile de baraj care vor stabili si ultimele doua semifinaliste ale editiei 2015, care se vor alatura echipelor Timisoara Saracens si Stiinta Baia Mare, calificate direct in careul de asi. Astfel, in Ghencea, CSA Steaua Bucuresti va intalni sambata, de la ora 11:00 (TVR 2) pe Universitatea Cluj. Dupa ce a participat cu echipa Romaniei la Cupa Mondiala din Anglia, Viorel Lucaci (29 de ani, 190 cm si 102,3 kg) a revenit la Steaua pentru a-si conduce echipa spre finala competitiei, asa cum suna obiectivul “militarilor”. Acesta a vorbit despre meciul de baraj cu ardelenii, despre cum a regasit echipa si despre experienta Cupei Mondiale.

Cum crezi ca va fi meciul cu U Cluj?
Suntem constienti ca va fi un meci greu, nu trebuie sa ii subestimam, insa intram pe teren ca sa castigam pentru ca dorim sa ne indeplinim obiectivul, acela de a juca finala mare. Chiar si meciul cu Baia Mare din etapa trecuta a fost o pregatire pentru meciurile urmatoare, si ne-am propus ca de la meci la meci sa jucam mai bine.

Unde crezi ca se va face diferenta intre voi si Cluj?
Pe gramada ambele echipe sunt puternice, raportul de forte e echilibrat, insa pe treisferturi suntem mai buni si cred ca acesta este atu-ul nostru. Noi mai avem de corectat cateva greseli la gramada ordonata si cred ca suntem pregatiti pentru toate meciurile.

Meciul de baraj cu Universitatea Cluj, ti-l aduce in fata pe unul dintre prietenii tai, Csaba Gal…
(rade) Eu si Csobi avem glumele noastre. Sunt nationalist si imi place sa glumesc cu Csobi pe tema asta, ma mai iau de el ca e ungur, ca ar face bine sa se duca sa joace pentru tara lui. Ne stim de foarte mult timp, nu e loc de suparare intre noi…

Aveti un staff tanar de antrenori. Ce au adus acestia nou echipei?
Suntem mai mobili, ni s-a cerut sa jucam mai mult balonul, sa alergam mai mult, sa jucam balonul, daca echipa adverse, ne-o permite chiar din terenul nostru de 22 .

Daca la debutul la seniori erai indisciplinat pe teren, acum acest lucru s-a schimbat. Cum ai reusit sa te corectezi?
Inca de la primele meciuri cand am inceput sa prind lotul national, mi s-a spus ca daca echipa mai primeste penalitati din cauza mea, voi vedea meciurile din tribuna. Am incercat sa ma controlez, sa fu mai concentrat, mai atent la ce se intampla in jurul meu. Din dorinta de a face foarte multe si de a ajuta echipa, faceam aceste greseli, mai ales la spontane. Important este ca am reusit sa le depasesc si cea mai mare satisfactie pentru mine este ca acum, in cele patru meciuri jucate la Cupa Mondiala, nu am fost niciodata penalizat.

Cum te-ai integrat in echipa dupa intoarcerea de la Cupa Mondiala?
In prima saptamana mi-a fost un pic mai greu, am schimbat tot, colectiv, locatie, in plus am gasit oameni noi, insa treptat m-am obisnuit. Mi-am reluat programul normal de antrenament, am inceput sa joc si nu au fost probleme.

Cat timp ati fost plecati in Anglia, Steaua a jucat finala Cupei Romaniei. A depasit echipa pierderea trofeului?
Da. Am vorbit cu baietii si atunci si dupa ce m-am intors. Am vazut si meciul. Cred ca a fost vorba si de cateva decizii nu prea inspirate, insa totul a ramas in urma.

Referitor la Cupa Mondiala, care este cea mai frumoasa amintire a ta din Anglia?
Au fost multe momente pe care nu le voi uita, insa momentul care m-a impresionat cel mai tare a fost cel al meciului cu Franta. Pentru mine acela a fost primul meci jucat pe un stadion atat de mare, cu atat de multi spectatori, a fost o senzatie unica. Cateva secunde am ramas nemiscat cand am pasit pe teren, dupa care, de la meci la meci, emotiile s-au dus. Faptul ca am avut sansa sa joc pe acele stadione, cu toata lumea incurajandu-te si aplaudandu-te a insemnat enorm pentru mine.

Cum e intoarcerea de la meciuri cu peste 60.000 de oameni in tribuna la cele cu 200 de oameni?
E cu totul diferit, insa nu trebuie niciodata sa uitam de unde am pornit. Aici am crescut, aici jucam, trebuie sa apreciem lucrurile acestea. Indiferent ca sunt zeci de mii de oameni in tribuna sau doar o mana, trebuie sa jucam la fel, este vorba de respectul fata de noi si fata de cei care vin sa ne vada.

1 comment

  1. Pingback: Viorel Lucaci , capitanul Stelei: “Intram pe teren ca sa castigam in fata Clujului” — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *