Capitanul U Cluj, Csaba Gal:”Diferenta poate fi facuta si de cat de mult iti doresti victoria”

Capitanul Clujului, Csaba Gal:”In rugby diferenta poate fi facuta si de cat de mult iti doresti victoria”.

CSA Steaua Bucuresti si U Cluj se vor intalni in barajul SuperLigii CEC Bank pentru un loc in semifinalele competitiei. In meciul programat sambata, 7 noiembrie, pe terenul din Complexul Ghencea, de la ora 11:00 (in direct pe TVR 2), ardelenii vor incerca sa rastoarne calculele hartiei. Capitanul Clujului, Csaba Gal ( 25 de ani, 184cm si 99 kg) a lasat deja in urma participarea la Cupa Mondiala din Anglia alaturi de Romania si vrea sa produca alaturi de colegi marea surpriza in fata “militarilor”.

Csobi, cum vedeti voi meciul de sambata cu Steaua?
Pentru noi acest meci este ca o finala. Ma astept sa fie un meci echilibrat, iar la final cred ca va castiga cel care isi doreste mai mult victoria.

Ati pierdut pe teren propriu in fata Stelei destul de greu. Cat de mult s-a schimbat echipa de la acel meci din turul SuperLigii?
Am devenit mai omogeni, s-au fixat mai bine schemele de joc. Cred ca se poate vorbi de un progres pentru ca este normal sa progresam, din greseli invatam. In plus, avem un staff competitiv, de la care avem multe de invatat.

Unde crezi ca se va decide meciul, pe treisferturi sau gramada?
Pe teren (rade) Ambele compartimente sunt importante pentru ca degeaba ai gramada, daca nu ai treisferturi si invers. Trebuie sa fie o unitate intre cele doua, sa se ajute un compartiment pe celalalt. Este important rezultatul final si atat.

Ce crezi ca are Clujul in plus fata de Steaua?
Nu stiu daca este vorba de a avea ceva in plus, dar cred ca este importanta dorinta de autodepasire. In rugby cred ca diferenta poate fi facuta si de cat de mult iti doresti victoria.

Cum ai regasit echipa dupa intoarcerea de la Cupa Mondiala?
Cu un moral foarte bun, cu baietii dornici de performanta, sa inceapa cat mai mai bine partea a doua a campionatului pentru a ne putea indeplini obiectivul, acela de a termina mai sus decat am facut-o anul trecut.

Cand spui Cupa Mondiala, ce momente ai in minte?
Experienta de pe Wembley, victoria cu echipa Canadei, clipele petrecute acolo, cu echipa, cu colegii, pana si experientele neplacute, cum au fost infrangerile, au avut ceva pozitiv in ele. Am ramas cu foarte multe amintiri de acolo si cu bucuria ca am facut aceasta Cupa Mondiala.

Ai vreun regret ca te-ai intors la Cluj?
Niciunul! Cand am revenit acasa mi-am propus sa ajut echipa, sa crestem ca o familie aici, sa facem performanta, sa construim o echipa competitiva. Eu am venit pentru a fi acasa si pentru ca mi-a placut proiectul care mi s-a propus.

Cum e sa lucrati cu Bogdan Balan? Mai tragi cu ochiul la antrenamentele pe gramada?
Bogdan este un antrenor tanar, de la care ai ce sa inveti, iar prezenta lui este un castig pentru echipa. Se vede ca a jucat atatia ani in Franta, a venit cu lucruri noi. De invatat intotdeauna inveti, iar faptul ca e aici cu noi, ne ajuta.

Esti unul dintre cei mai experiementati si valorosi jucatori ai Clujului si toata lumea se asteapta sa tragi echipa dupa tine. Simti o presiune?
Nu, pentru ca atunci cand intru pe teren incerc intodeauna sa ma autodepasesc, sa fiu cel mai bun, sa dau de fiecare data tot ce pot. Daca fac asta, cred ca toata lumea va incerca sa faca la fel.

Te vei intalni cu un prieten special sambata, cu Lucaci…
Am foarte multi prieteni la Steaua, insa Lucaci este cu adevarat special. (rade) Suntem prieteni apropiati, avem glumele noastre, ii place sa ma tachineze pentru ca sunt ungur, insa exista un mare respect intre noi. Ma bucur ca vom fi adversari, pe teren vom da totul, iar cel mai bun va castiga, ca dupa meci sa ne strangem mainile si sa stam de vorba.