Gabriela Lepciuc, jucatoare la Politehnica Iasi: ”Vrem inca un titlu national”

Gabriela Lepciuc, jucatoare la Politehnica Iasi: ”Vrem inca un titlu national”.

Campionatul National de rugby in 7 feminin isi va stabili in acest weekend echipele campioane, atat la senioare, cat si la junioare. Liderul la zi al clasamentului la senioare si campioana en-titre, Politehnica Iasi vrea sa cucereasca pentru al cincilea an consecutiv titlul national. Invingatoare in ultimele etape, elevele lui Neculai Tarcan pornesc inca o data favorite la castigarea trofeului. Gabriela Lepciuc, una dintre jucatoarele de baza ale echipei din Iasi si a nationalei Romaniei, a vorbit pentru “super-liga.ro” despre importanta ultimei etape si cum au reusit sa recupereze diferenta fata de Universitatea Cluj.

Iasi-ul a castigat ultimele etape din campionat. Cum a fost etapa de sambata, care a avut loc in comuna Mihai Viteazu?
A fost o etapa decisiva, daca pierdeam un meci, pierdeam si campionatul, nu mai aveam nicio sansa sa castigam. Am avut un inceput mai slab de sezon, dupa primele trei etape eram pe locul 2, in urma infrangerilor cu Universitatea Cluj si practic am fost obligate sa castigam toate cele cinci etape ramase.

A fost o presiune destul de mare pe voi…
Intr-adevar, insa am simtit ca in etapa de la Iasi a fost cea mai mare presiune pentru ca eram la jumatatea campionatului si eram obligate sa castigam. Am avut noroc ca am jucat acasa si ne-a sustinut toata lumea.

Cum ati reusit sa gestionati aceasta presiune, practic a fost nevoie sa castigati toate meciurile pe care le-ati jucat…
Noi suntem obisnuite sa jucam sub presiune si de la echipa nationala, unde reusim sa facem astfel de surprize, suntem conduse si revenim pe final. Cred ca faptul ca trebuie sa jucam fara greseala si sa castigam, ne motiveaza mai mult, ne da o dorinta mai mare de victorie.

Care este cel mai puternic adversar cu care va bateti pentru titlu?
Universitatea Cluj. De fapt, este echipa care ne-a si invins anul acesta de cateva ori. La inceput ne-am speriat un pic ca sunt atat de bune, insa pe parcurs, am reusit sa le invingem, sa ne facem jocul nostru.

Ce credeti ca aveti in plus fata de Cluj?
Experienta, faptul ca jucam de multa vreme impreuna. Deja avem cinci ani de cand suntem o echipa, ne cunoastem foarte bine atat in teren, cat si in afara lui, suntem prietene. Nu trebuie sa subestimam nici echipa Clujului, sunt bune, dar inca sunt la inceput.

Veti incheia campionatul aproape de casa, la Pascani. Cum crezi ca va fi sambata?
Va fi o etapa grea pentru ca vom juca practic cu trofeul pe masa si vor fi emotii foarte mari. Practic, noi vom evolua acasa pentru ca suntem foarte multe fete din Pascani si va fi frumos pentru noi sa jucam in fata familiilor si a prietenilor. Este un motiv de bucurie sa terminam acasa si acest lucru ne da o motivatie suplimentara. Vrem sa mai cucerim inca un titlu, sa continuam seria de trofee inceputa in urma cu cinci ani.

Mai aveti vreo motivatie de a juca in conditiile in care castigati totul de aproape cinci ani?
(rade) Motivatia de a fi cel mai bun exista tot timpul. Fiecare sezon a fost diferit, pana si acesta, am inceput slab si a trebuit sa recuperam pe parcurs. Eu cred ca mai avem multe de aratat in rugbyul feminin si  inca nu a venit vremea in care sa luam bataie.

In final, spune-mi, te rog, ce obiectiv personal ai in ce priveste echipa nationala?
Imi doresc, la fel ca toate fetele sa jucam in Top 12, in elita rugbyului feminin si sa facem meciuri cat mai bune.

FOTO: Alex Cort

1 comment

  1. Pingback: Gabriela Lepciuc, jucatoare la Politehnica Iasi: ”Vrem inca un titlu national” — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *