U Cluj a invins pe Dinamo in prima mansa a finalei pentru locurile 5-6

U Cluj a invins pe Dinamo in prima mansa a finalei pentru locurile 5-6.

Pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu, Universitatea Cluj s-a impus cu rezultatul de 26-15 in fata celor de la Dinamo Bucuresti si astfel studentii ardeleni au luat o optiune importanta pentru ocuparea pozitiei a cincea la finalul sezonului 2015 a SuperLigii CEC Bank.

Partida a inceput cu alb-negrii avand initiativa si dupa zece minute in care gazdele au dominat insa fara a marca puncte, Dinamo s-a instalat in 22-ul advers, iar Tudorel Bratu a deschis scorul in urma concretizarii unei lovituri de pedeapsa (0-3).

Replica Universitatii Cluj a venit repede si dupa o margine, jocul a fost deschis pe partea opusa unde s-a format o gramada spontana din care Taniela Halafifi a scos balonul si a culcat in terenul de tinta, eseul marcat la colt nefiind transformat de Ovidiu Melniciuc (5-3).

Pana la jumatatea primei reprize elevii lui Bogdan Cantor au continuat sa mentina presiunea asupra bucurestenilor si dupa un mol de margine, Paul Petucher a marcat cel de-al doilea eseu al gazdelor, iar Ovidiu Melniciuc si-a trecut in cont o transformare si o lovitura de pedeapsa(15-3).

Condusa cu 12 puncte ,Dinamo a incercat sa revina in joc si pana la pauza alb-rosii au redus diferenta gratie eseului marcat de Fili Lomani(15-8), Tudorel Bratu din pozitie dificila ratand sansa celor doua puncte aditionale ale transformarii.

Dupa reluare, Dinamo a continuat jocul bun prestat in ultima parte din prima repriza, dar in ciuda faptului ca i-au masat pe clujeni la cinci metri de propriul teren de tinta, apararea atenta a gazdelor nu a lasat brese si astfel Universitatea Cluj a iesit de sub presiune, mai mult Ovidiu Melniciuc a marcat din lovitura de pedepsa(18-8).

In minutul 63, Universitatea Cluj s-a desprins decisiv in urma unei actiuni individuale a lui Ovidiu Melniciuc care a scapat de cateva placaje si a marcat un eseu (23-8), Ionut Mazare irosind cele doua puncte ale transformarii.

Ultimele minute au adus un eseu pentru Dinamo, autor Cristian Musat, pe care Tudorel Bratu l-a transformat si o lovitura de pedeapsa concretizata de Ovidiu Melniciuc, cel mai bun jucator al partidei, astfel ca Universitatea Cluj s-a impus la o diferenta de noua puncte(26-15) si are prima sansa la ocuparea pozitiei a cincea in SuperLiga CEC Bank.

Mansa retur va avea loc sambata, 21 noiembrie, pe stadionul Florea Dumitrache din Bucuresti.

1 comment

  1. Pingback: U Cluj a invins pe Dinamo in prima mansa a finalei pentru locurile 5-6 — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *