Universitatea Cluj ocupa pozitia a cincea in editia 2015 a SuperLigii CEC Bank

Universitatea Cluj a invins Politehnica Iasi intr-o partida de verificare.

Stadionul Florea Dumitrache a gazduit partida revansa a finalei pentru locurile 5-6 din cadrul SuperLigii CEC Bank, desi Dinamo Bucuresti s-a impus cu rezultatul de 30-29, gratie succesului din tur(26-15) pozitia a cincea a revenit Universitatii Cluj.

Cu gandul de a apara avantajul din partida tur, studentii ardeleni au intrat ceva mai bine in joc, insa Dinamo a preluat initiativa si dupa o tentativa de tinta esuata a lui Tudorel Bratu, alb-rosii au marcat doua eseuri prin care s-au desprins la 14-0.

Mai intai Mihai Adascalitei a culcat balonul in terenul de tinta al clujenilor dupa o intrare in forta, apoi o patrunderea a lui Fili Lomani a destabilizat defensiva vizitatorilor si Mihai Merca a finalizat cu eseu, ambele reusite fiind transformate de Tudorel Bratu.

Cele doua reusite au venit intr-un interval de numai doua minute pentru ca apoi Universitatea Cluj sa revina in tentativa de a recupera terenul pierdut, o faza prelungita in 22-ul dinamovist ducand la eseul lui Levan Genebashvili, a carui transformare a fost ratata de Ovidiu Melniciuc (14-5).

Pana la pauza nici una dintre echipe nu a mai reusit sa se apropie de terenul de tinta al celeilalte, astfel ca tabela de marcaj s-a modificat in urma loviturilor de pedeapsa concretizate in puncte de Tudorel Bratu, respectiv Ovidiu Melniciuc. Dupa primele 40 de minute, Dinamo se afla in avantaj cu rezultatul de 20-8.

La cateva minute dupa reluare, un mol de margine al elevilor lui Stefan Demici i-a masat pe clujeni la limita propriului teren de tinta si Iliuta Bratu a finalizat cu eseu. Tudorel Bratu a transformat si ecartul a crescut la 27-8, moment al jocului in care se parea ca bucurestenii au rezolvat problema ocupantei pozitiei a cincea.

Primul semnal ca Universitatea Cluj nu a dezarmat a fost cursa lui Csaba Gal, soldata cu eseul transformat de Ovidiu Melniciuc, dupa care trupa lui Bogdan Cantor s-a mentinut in ofensiva, numeroasele incercari de a marca avand sorti de izbanda in minutul 65 cand Vlad Rotar a intrat in forta in terenul de tinta, iar Ovidiu Melniciuc a adus cele doua puncte aditionale(27-22).

Ultimele zece minute au consemnat lovitura de pedeapsa a lui Tudorel Bratu, dar si un nou eseu pentru Universitatea Cluj, autor Taniela Halafihi, pe fondul unei dominari totale a studentilor care in ciuda infrangerii ocupa, la finalul editiei 2015 a SuperLigii CEC Bank, pozitia a cincea in clasament.

Chiar daca nu s-a jucat in sistemul Play-Out, Universitatea Cluj se poate spune ca a castigat si in acest sezon intrecerea in acesta lupta a partii inferioare a ierarhiei primului esalon valoric repetand rezultatul obtinut in editia anterioara.

1 comment

  1. Pingback: Universitatea Cluj ocupa pozitia a cincea in editia 2015 a SuperLigii CEC Bank — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *