Timisoara Saracens s-a calificat in finala SuperLigii CEC Bank

Timisoara Saracens s-a calificat in finala SuperLigii CEC Bank.

Pe stadionul Gheorghe Rascanu, Timisoara Saracens a invins pe CSM Olimpia Bucuresti cu rezultatul de 34-10, partida contand pentru semifinalele SuperLigii CEC Bank si s-a calificat in finala competitiei, dupa o partida pe care a dominat-o in majoritatea timpului de joc.

In primele minute tigrii au evoluat extrem de curajos si astfel presiunea oaspetilor a dus la deschiderea scorului de catre Florin Vlaicu care a concretizat o lovitura de pedeapsa, din cele doua tentative de tinta avute.

Vali Calafeteanu a egalat insa repede si Timisoara Saracens a preluat initiativa, astfel ca banatenii au avut nevoie de numai trei minute pentru a finaliza de doua ori in terenul de tinta al oaspetilor si astfel s-au distantat la 17-3, pe tabela de marcaj.

Mai intai un atac sustinut si o pasa inteligenta a lui Jody Rose a dus la eseul lui Brian Sefanaia, apoi tot o actiune rapida purtata la mana l-a avut la finalizare pe Dorin Lazar care a intrat in forta si nu a mai putut fi oprit de aparararea bucurestenilor. Ambele reusite au fost transformate de Vali Calafeteanu.

Pana la pauza elevii lui Heikell Grainger au cautat sa-si mareasca ecartul, ceea ce au si reusit prin acelasi Vali Calafetenu care a concretizat o lovitura de pedeapsa, la pauza rezultatul fiind de 20-3, in favoarea banatenilor.

Dupa reluare, gazdele s-au desprins decisiv in urma unui nou eseu reusit de Stephen Shennan care a profitat de pasa inspirata cu piciorul a lui Jody Rose, astfel ca in minutul 44 rezultatul devenise 25-3, iar CSM Olimpia s-a vazut nevoita sa atace in speranta revenirii in joc.

In minutul 49, Gabriel Conache a vazut cartonasul galben, iar tigrii au presat cu inaintarea pentru un eseu a lui Alexandru Tigla, fructificand astfel superioritatea numerica, reusita transformata de Florin Vlaicu.

Aveau sa fie singurele minute in care se parea ca bucurestenii ar avea puterea sa revina, pentru ca apoi pe fondul unui joc inteligent, timisorenii au concretizat in puncte toate cele trei tentative de tinta, prin Vali Calafeteanu si astfel s-a conturat rezultatul final: Timisoara Saracens-CSM Olimpia Bucuresti 34-10.

Timisoara Saracens s-a calificat astfel pentru finala SuperLigii CEC Bank in care o va intalni pe Stiinta Baia Mare, in timp ce CSM Olimpia Bucuresti va juca pentru medaliile de bronz impotriva celor de la Steaua Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *