Timisoara Saracens este noua campioana a Romaniei

Timisoara Saracens este noua campioana a Romaniei.

Pe stadionul Lascar Ghinet, Timisoara Saracens s-a impus dupa o partida dramatica in finala SuperLigii CEC Bank in fata Stiintei Baia Mare cu rezultatul de 18-15(10-10) si astfel banatenii au cucerit pentru a patra oara titlul de campioana nationala dupa cele reusite in 1972, 2012 si 2013.

Trupa lui Heikell Grainger a inceput in forta si dupa un prim sprint a lui Tangimana Fonovai, jocul s-a mutat in 22-ul baimarenilor unde o gramada la cinci metri de terenul de tinta al acestora a dus la marcarea primului eseu.

Reusita i-a apartinut lui Stephen Shennan care a primit o pasa sarita de la Gabriel Conache, in urma presiunii asupra defensivei zimbrilor, Valentin Calafeteanu a transformat, iar in minutul 8 , Timisoara Saracens se afla in avantaj cu rezultatul de 7-0.

Elanul banatenilor a fost taiat insa de cartonasul galben vazut de Marian Drenceanu, dar Samoa Luke a ratat o lovitura de pedeapsa, distanta fiind apreciabila (aproximativ 42 de metri), iar defensiva trupei de pe malurile Begai a rezistat cu brio asaltului maramuresenilor, pana in minutul 28.

Atunci un mol de margine adus la o intrare in forta a lui Marius Danila, eseu transformat de Samoa Luke, iar pe tabela de marcaj s-a restabilit rezultatul de egalitate, aceasta reusita dand aripi maramuresenilor in urmatoarele momente ale jocului.

Astfel Stiinta Baia Mare a trecut in avantaj gratie dropgolului reusit de Taniela Maravunawasawasa si ar fi putut sa-si mareasca avantajul daca Samoa Luke, care nu s-a aflat intr-una din zilele sale de sut, concretiza o lovitura de pedeapsa.

Inainte de pauza Timisoara Saracens a declasat un atac la mana prin care a amenintat terenul de tinta al gazdelor, pana la urma insa, banatenii s-au multumit cu cele trei puncte aduse de Valentin Calafetenu din lovitura de pedeapsa si astfel, dupa 40 de minute rezultatul a fost de 10-10.

Debutul partii secunde i-a gasit pe timisoreni in ofensiva si perioada de cinci minute in care au avut initiativa si controlul balonului a dus la marcarea unui eseu, autor Tangimana Fonovai. Valentin Calafeteanu a ratat transformarea, dar s-a revansat in minutul 52 cand a concretizat o penalitate, de altfel punctele care la final aveau sa se dovedeasca decisive.

Stiinta Baia Mare a inceput cursa de urmarire insa Samoa Luke a ratat doua lovituri de pedeapsa, ambele trimise in bara, eseul lui Alexandru Bucur nereusind sa mai schimbe numele castigatoarei editiei 2015 a SuperLigii CEC Bank.

In ultimele minute Timisoara Saracens a rezistat presiunii desi Tangimana Fonovai, Gigi Militaru si Samuel Maris au fost sanctionati cu cartonasul galben, astfel ca in acest sezon sarazinii din Banat au realizat primul hat-trick in competitiile interne, titlul de campioana alaturi de castigarea Cupei Romaniei si a Cupei Regelui.

1 comment

  1. Pingback: Timisoara Saracens este noua campioana a Romaniei — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *